kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

2-3 yıl içinde Virgin Türkiye'de!

MAHMUT SANCAK
Maceraperest işadamı Virgin'ın kurucusu Richard Branson, "Türkiye'ye farklı alanlarda yatırım fırsatı var. Müzik, mobil telefon ve finans sektörü ile ilgiliyiz" dedi Branson: "2-3 yıl içinde Virgin, Türkiye'ye gelebilir. Bu geliş belki biraz yavaş oluyor ama geldikten sonra kaybettiğimiz zamanı kısa sürede telafi edeceğiz"..
İngiltere'nin en tanınmış markası olarak kabul edilen The Virgin Group'un kurucusu Richard Branson, Turkcell'in düzenlediği "Liderler Konferansı"nın konuğu olarak dün İstanbul'a geldi. Başta Virgin Atlantic Havayolları olmak üzere 300'den fazla şirketi şemsiyesi altında bulunduran imparatorluğun kurucusu Branson SABAH gazetesine verdiği özel demeçte Türkiye'ye gelmekte geç kaldıklarını söyleyerek, "2-3 yıl içinde Türkiye'ye gelebiliriz. Biraz zaman kaybettik ama geldikten sonra bu kayıp zamanı telafi edeceğiz" dedi. Branson Türkiye'nin yatırım fırsatlarıyla dolu olduğunu söyleyerek farklı birçok alanda yatırım yapabileceklerini söyledi. 1970 yılında kurduğu Virgin (Bakire) adındaki şirketinin bugün 50 ülkede toplam 60 bin kişiye iş alanı sağladığını belirten Branson, büyüme potansiyeli gördükleri her alana yönelmeye devam edeceklerini söyledi.

YATIRIM ALANI ÇOK
Son dönemlerde gündemde olan mortgage konusuna da değinen Branson, yaşanan kriz nedeniyle zor durumda olan İngiliz Northern Rock bankasıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, "Eğer almayı başarırsak bankanın adını Virgin Bank olarak değiştirip sektörde yeni bir sayfa açacağız" dedi. Richard Branson özel demecinde şunları söyledi: "Türkiye'ye yatırım konusunda, çok farklı alanlarda çok sayıda fırsat görüyoruz. Zaten bugün burada olmamın bir nedeni de bu yatırım imkânları konusunda fikir alışverişinde bulunmak. Bununla ilgili olarak iş çevreleriyle bir araya gelerek Virgin markasını nasıl ve hangi alanlarda Türkiye'ye getirebileceğimizi görüşeceğiz."

'ZAMAN KAYBETTİK'
Türkiye'de girmeyi düşündükleri alanların başında müzik, mobil telefon ve finansal servislerinin geldiğini söyleyen Branson, "Ancak bu saydıklarımın haricinde, daha farklı alanlara da girmemiz mümkün olabilir. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde Virgin'in Türkiye'ye gelebileceğini düşünüyorum. Bu geliş belki biraz yavaş oluyor ama geldikten sonra kaybettiğimiz zamanı kısa sürede telafi edeceğimizi söyleyebilirim" dedi.
Haberin fotoğrafları