kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Havelsan TSK'nın 'gözü kulağı' olacak

Yeni Haber
Havelsan, TSK'nın 'gözü kulağı' olacak. Havelsan tarafından geliştirilen ''Keşif, gözetleme, istihbarat'' ve ''Komuta Kontrol'' sistemleriyle, muharebe sahasındaki her türlü veriye çeşitli algılayıcı platformlarla hızla ulaşılması, ve bu verilerin işlenerek hedef bilgilerine dönüştürülmesi mümkün olabilecek.

Edinilen bilgiye göre, Havelsan'ın öncelikli projeleri arasında yer alan bu iki önemli sistemle, muhabere sistemleri vasıtasıyla elde edilen bulguların, komuta-kontrol merkezlerine iletilip değerlendirilmesi ve entegre karar destek unsurlarına dönüştürülmesi de sağlanabilecek.

Geliştirilen bu sistemlerle, Silahlı Kuvvetlerin stratejik, operasyonel ve taktik seviyede, planlamadan operasyona etkinliği arttırılmış olacak.

KEŞİF GÖZETLEME İSTİHBARAT SİSTEMLERİ

Yetkililer, muharebe sahasında hedeflemede doğruluk ile manevra ve bilgi üstünlüğünün tesis ve idamesinin öneminin giderek arttığına dikkat çekiyorlar.

Bu maksada hizmet eden Keşif, Gözetleme, İstihbarat (ISR) sistemleri; muharebe sahasındaki her türlü veriye, çeşitli algılayıcı platformlarla hızlı ulaşılması, bu verilerin işlenerek hedef bilgilerine dönüştürülmesi, muhabere sistemleri vasıtasıyla Komuta Kontrol Merkezlerine iletilip değerlendirilmesi, etkin bir savunma sisteminin önemli unsurları arasında gösteriliyor.

KOMUTA KONTROL SİSTEMLERİ


Havelsan'ın bir diğer önemli programı arasında yer alan Komuta Kontrol sistemleriyle de günümüzde Türk Silahlı Kuvvetlerinin hızla değişen ve artan harekat ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.

Stratejik operasyonel ve taktik seviyede planlamadan operasyona kuvvetlerin etkinliğini arttırmayı hedeflediği projeyle, komuta kontrol sistemleri ile entegre, komuta kontrol sistemi, karar destek sistemi, diğer sistemlerle entegrasyonu ve esnek ve analitik fonksiyonlar ile sürekli izleme ve geliştirme ile komuta kademelerinin planlamadan operasyona desteklenmesi çalışmaları yer alıyor.

TSK'YA TEKNİK DESTEK

Türk Silahlı Kuvvetlerin Keşif, Gözetleme ve İstihbarat ihtiyaçlarına yönelik sistemler geliştiren Havelsan, sistem mühendisliği, sistem entegrasyonu, istihbarat değerlendirme sistemleri, test ve eğitimlerin de kapsayan geniş bir yelpazede özgün ve milli çözümler geliştirerek teknik destek hizmeti veriyor.

AA