kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Queen Elizabeth II Kuşadası'na yanaşamadı

Yeni Haber
Dünyanın en büyük ve en eski kruvaziyer gemilerinden ''Queen Elizabeth II'', fırtına nedeniyle Kuşadası Limanı'na yanaşamadı. Gemi, Yunanistan'ın Pire Adası'na yöneldi.

Geminin tur acentesi Sea Song'un Kuşadası Bölge Temsilcisi Mert Kavafoğlu, Dubai Emirliği'nin satın aldığı Queen Elizabeth II'nin 2009'dan itibaren yüzer otel olarak değerlendirileceğini belirtti.Son seferini yapan geminin yolcularının, İngiltere'nin önde gelen kişilerinden oluştuğunu kaydeden Kavafoğlu, şunları kaydetti:

''Böyle tarihi bir geminin son seferinde Kuşadası Limanı'na yanaşamaması üzücü oldu. Manevra kabiliyetini yitirmiş bir gemi olan Queen Elizabeth II, fırtına nedeniyle Kuşadası Limanı'na yanaşmak istemedi ve Yunanistan'ın Pire Adası'na doğru rotasını değiştirdi.''

Kavafoğlu, ''Pire'den sonra Venedik'e gidecek Queen Elizabeth II, son yolcularını indirmek için 22 Kasımda İngiltere'de olacak. 1969 yılında ilk seferine çıkarak 25 kez dünya turu yapan, 800 kez Atlantik'i geçen ve 2.5 milyon yolcu ağırlayan tarihi gemi, 2009'dan itibaren otel olarak konuklarını ağırlayacak'' dedi.

(AA)