kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Londra'da Türklerden ''Teröre Hayır'' mitingi

AA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Londra'da Türklerden ''Teröre Hayır'' mitingi
İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Türkler, ünlü Trafalgar Meydanı'nda ''Teröre Hayır'' mitingi düzenledi.

Trafalgar Meydanı, yaklaşık 500 kişinin katıldığı mitingde Türk bayraklarıyla donatıldı. Yüzlerce kişi hep birlikte ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Hepimiz Mehmetçiğiz'', ''PKK teröristtir'', ''Türk gençliği farkında, Mehmetçiğin katili Amerika'', ''Her Türk asker doğar'' ve ''Amerika Şaşırma, Sabrımızı Taşırma'' gibi sloganlar attı ve pankartlar taşıdı.

Kadın ve çocukların da yoğun biçimde katıldığı mitingde, aşırı soğuk havaya rağmen üç saat boyunca slogan atan Türklere, çok sayıda Kıbrıs Türkü, Azeri ve Türkmenler gibi Türk cumhuriyetleri vatandaşları da bayraklarıyla destek verdi.

Miting boyunca yapılan konuşmalarda Türkler ve Kürtlerin asırlar boyunca kardeş olarak yaşadıkları ve halen Türkiye'de yaşayan milyonlarca Kürt kökenli Türk vatandaşının Türkiye ile hiçbir sorunları bulunmadığı vurgulandı.

Bir terör örgütü olan PKK'nın ise bu kardeşliği bozmaya yönelik çabalar içinde bulunduğu kaydedilen konuşmalarda, başta İngiltere olmak üzere bütün dünyaya, PKK terörü dahil, terörün her türüne karşı birlikte mücadele verilmesi çağrısında bulunuldu.

Miting düzenleyicileri, mitingin ardından İngiltere Başbakanı Gordon Brown'un konutuna giderek, PKK terörü ve uluslararası terörü kınayan ve teröre karşı işbirliği yapılmasını isteyen bir dilekçeyi bıraktı.

TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARININ TAHRİKİ

Bu arada, mitingin yapıldığı meydanın çevresinde terör örgütü bildiri dağıtan bir grubun tahrik çabaları amacına ulaşmadı. Uzun süre meydandan ayrılmamakta direnen 6 kişilik grup polis tarafından gözaltına alındı.

Bu arada, sinirlerine hakim olamayarak göstericiler arasından sıyrılıp söz konusu kişilere elindeki kahve bardağını fırlatan bir gösterici de gözaltına alındı. Polisin bu harekette bulunan göstericiye son derece sert davrandığı dikkat çekti. Bunun üzerine mitingi düzenleyen Türk derneklerinin temsilcileri müdahalelerde bulundu.

Bir grup göstericinin gözaltına alınan terör örgütü yandaşlarına müdahale çabaları da organizatörlerin sağduyu çağrılarıyla önlendi.

HAFTAYA BİR DAHA

Öte yandan, PKK'ya ve töröre karşı yürütülen kampanya çerçevesinde önümüzdeki Pazar günü Türkiye Büyükelçiliğinden başlayarak Trafalgar Meydanı'nda sona ermesi planlanan bir gösterinin daha düzenleneceği açıklandı.

Türk Dernekleri, Londra'da yaşayan Türklere, önümüzdeki hafta düzenleyecekleri yürüyüş ve mitinge de katılmaları çağrısında bulundu.Londra'nın ünlü Sofra ve Özer restoranlar zincirinin sahibi olan Hüseyin Özer de, bugünkü mitinge katılanları kent merkezindeki restoranlarında bedava öğle yemeğine çağırdı. Özer, katılımcılara pilav, et ve pideden oluşan bir öğle yemeği menüsü ikram etti.