kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Taksim Meydanı'nda ilk imzayı atanlar arasında Cüneyt Arkın da yer aldı. Arkın, 'Antalya'da golf sahası için 500 bin değil, sadece 80 bin ağaç kesildi' şeklindeki açıklamanın düşündürücü olduğunu söyledi.

'Bir imzaya karşı bir milyon imza'

Mustafa KAYA SABAH
TEMA 'orman vasfını yitirmiş arazilerin' satılmasına karşı imza kampanyasını Taksim'den başlattı. Kampanya için sekiz ilçe merkezinde standlar kuruldu..
TEMA Vakfı, 17-25 Kasım 2007 tarihleri arasındaki Erozyonla Mücadele Haftası'nda "Bir imzaya karşı bir milyon imza" sloganıyla imza kampanyası başlattı "2/B Arazileri Satılmasın" diyen TEMA gönüllüleri 72 il ve 22 ilçedeki 94 noktada standlar kurdu. İstanbul'da ise kampanyaya Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Haydarpaşa Tren Garı, Taksim, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece'deki standlarda sürüyor.

DOĞAL FELAKETE ZEMİN
Taksim'de kampanyayı başlatan TEMA Vakfı Mütevelliler Heyeti Başkanı A. Nihat Gökyiğit, yerkürede doğal varlıkların tahribi nedeni ile kendilerini yenilemelerine fırsat verilmediğini toprak ve yeşil örtüsünün yokedildiğini doğal felaketlere zemin hazırlandığını söyledi. Vakıf yetkilileri ise "2/B olarak tanımlanan orman vasfını kaybettiği söylenen orman arazilerinin satışı"nın 2003'ten sonra ikinci kez gündeme geldiğini ancak bu kararın bir kez daha geri alınması gerektiğini belirttiler.