kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Güneş açınca selin hasarı da meydana çıktı

Deniz DERİN-Murat SAVAŞ- Gökhan YUMUŞAK
Silivri ve Tekirdağ'da sel felaketinin yaraları sarılıyor. Silivri'ye gıda yardımı gönderildi. Vatandaş ev ve araçlarında oluşan hasarı gidermeye çalışıyor..
İstanbul Silivri ve Tekirdağ çevresinde önceki akşam etkili olan sağanak yağışın yol açtığı selin izleri silinmeye çalışılıyor. Silivri'de bazı sokaklar hâlâ küçük bir gölü andırırken, su seviyesinin düştüğü gözlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, selden en çok etkilenen Mimar Sinan ve Yenişehir mahallelerinde bulunan evlerdeki suları vidanjörlerle boşaltmaya çalıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin seyyar mutfak aracı, vatandaşlara sıcak yemek dağıttı.

TUGAY DUVARI YIKILDI
Yağış nedeniyle çok sayıda evi su basan Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde de 75 evin sel sularından zarar gördüğü belirtildi. Tekirdağ 8. Piyade Tugayı'nın duvarı da sel nedeniyle yıkıldı. Bu arada Trakya'da etkili olan sel, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Çokal Barajı'nın taşmasına, Evreşe ile Kavak ovalarının da sular altında kalmasına neden oldu. Gelibolu Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Tekirdağ, Malkara, İnecik ile Gölcük havzasından taşan suların, Çokal Barajı'n bulunduğu alana kadar geldiğini belirterek, "Birçok ev ve tarım arazisi su altında kaldı. 400 metrelik içme suyu boruları da kullanılamaz hale geldi" dedi.
Haberin fotoğrafları