kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Kızlar kimi sever!..

"Yanlış erkek" diye 72 madde yazınca Ayşe "Yanlışı bırak da, doğruyu yaz" dedim ona, Salomanje Kahvaltısında.. "Bak 'Yanlış' diye saydıklarının çoğu bende yok.. Ama şu masada da benden başka yalnız yok" dedim.. Yememiş içmemiş, eve gidip "Doğru Erkek kimdir" i yazmış bu defa da.. Pazartesi sıraladı gene 72 madde ki, 70'i bizim Haşo'da yok.. "Yanlış erkek" maddelerinin çoğu varken..
"Doğru erkek" maddelerine de baktım birer birer.. Kız oturmuş beni yazmış gene yahu.. Bu dünyada bir, tek bir doğru erkek varsa, o da benim, bu ölçülere göre.. Peki o zaman niye bunca kadın terk etti beni.. Onu bile yazmış Ayşe maddeler arasına.. Madde 21..
"Maalesef terk ettiğiniz erkektir. (Kadın milletine akıl sır ermiyor değil mi?.)"
Bu parantez içindeki satır yetmemiş meramını anlatmaya ki, altında bir başlık atmış.. "Doğru erkeği istiyor muyuz" diye..
"Biz kadınlar sözde doğru erkeği arıyoruz.. Ama ya özde?.." diye soruyor, kendine ve hemcinslerine.. Yanıtını da kendi veriyor..
"Dört dörtlük erkekler, biz kadınlara gelmez. Bakın çevrenize en doğru erkekler hep terk edilirler. Çünkü çözecek sorun kafa patlatacak şey kalmaz. Heyecan nerde, uçtu gitti. Olur mu yani?. Bir yerde yanlış erkeklik ruhunda bulunacak!."
Ayşe'yi okurken, üniversite yıllarımızda, kızlarla buluştukça söylediğimiz bir şarkı geldi aklıma, kuzen Ahmet'le.. (Kışlalı).
1900'lü yılların başlarından, belki de daha eski bir Fransız halk şarkısının Türkçesi.. Her satırdan sonra "La i la tö, lailatö" diye nakarat bağırarak okurduk, bet sesimizle..
Janet orağını almış
Ot biçmeye gidermiş
Yolda dört genç güzel oğlan
Janet'e de rastlamış
Birincisi biraz çapkın
Yanağını okşamış

İkincisi daha cesur
Samanlığa yatırmış

Üçüncüsü malın gözü
Eteğini sıyırmış.

Dördüncünün yaptıkları
Bu şarkıda söylenmez

Bu şarkının ana fikri
Bütün erkekler domuz

Ana fikrin, ana fikri
Kızlar domuzu sever!.

Kızlar hele finalde nasıl kıkırdaşırdı bilemezsiniz.. Hiçbiri de "Ne münasebet canım" falan demezdi. Ama bu şarkıyı domuzca planla söyleyen Ahmet'le ben bir türlü domuzlaşamazdık.. Kahretsin.. Doğru erkek yaratılmışız ya..
Demem şu ki..
1900, belki de 1800'lerin Fransasında yaşayan kadınla, 2007 Türk kadınının farkı yok, şarkıyla Ayşe'yi yan yana koyunca..
Yani..
Kadın her devirde, her yerde kadın..
Yani çözümsüz..
Yani domuzu seven!..