kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Enerji Bakanı Güler Kaz Dağları'na gidecek

Yeni Haber
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kaz Dağlarında altın arama çalışmalarını ''yerinde incelemek'' üzere yarın Çanakkale'ye gidecek.

Bakan Güler, bölgeyi helikopterle inceleyecek ve ardından Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek ''Madencilik, Turizm ve Çevre'' konulu panele katılarak, maden arama çalışmalarına olumlu ve olumsuz bakan tarafların görüşlerini dinleyecek.

''Sorunları yerinde dinlemeye gidiyorum'' diyen Bakan Güler, bölgeye Enerji Bakanlığı ve Maden İşleri Genel Müdürlüğünden iki grup müfettişin gittiğini, müfettişlerin hazırladıkları raporun da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Bakan Güler, şöyle konuştu:

''Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının misafiri olarak genel müdürlerimizle birlikte bölgeye gideceğiz. Elektrik, doğal gaz ve madenleri konuşacağız. Bölgede maden aramalarıyla ilgili bir takım değerlendirmeler oldu. Oraya müfettişlerimizi, teftiş kurulumuzu gönderdik. Müfettişlerimizin kanaatleri aşağı yukarı belli oldu. Raporlar doğrultusunda bir karara varacağız.''

Bakan Güler, söz konusu gezi sırasında bölgede kurulacak kömürle çalışacak termik santrali de göreceğini sözlerine ekledi.

(AA)