kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Recep Koçak

Işık Sigorta kârını 10 kat artırdı

Genel Müdür Koçak, Işık Sigorta'nın 2006'da ilk yarı yılda 374 bin YTL olan kârını bu yılın aynı döneminde 4.4 milyon YTL'ye çıkardığını söyledi..
Haziran sonu itibariyle ödenmiş sermayesini nakit olarak yüzde yüz artırarak 40 milyon YTL'ye çıkaran Işık Sigorta, geçen yılın 6'ncı ayı itibariyle 374 bin YTL olan kârını, rekor bir artışla bu yılın aynı döneminde vergi öncesi 4.4 milyon YTL'ye ulaştırdı. Şirketin ağustos sonu itibariyle yaptığı prim üretimiyle yüzde 28'lik bir artış oranıyla sektör ortalamasının üzerinde büyüdüğünü kaydeden Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, "Burada önemli husus, artışın trafikte yüzde 14, kaskoda yüzde 10 olmasına rağmen bu büyümenin yakalanabilmiş olmasıdır. ?irketimiz 2007 yılının ilk 8 ayında özellikle yangın ve oto dışı kaza branşlarında sektör ortalamalarının üzerinde büyümüştür" diye konuştu.

TRAFİKTE KAR EDİYOR
Sektörün son yıllarda en çok zarar ettiği branşlardan biri olan trafik branşının da Işık Sigorta'nın kâr ettiği branşlardan biri haline geldiğini söyleyen Koçak bu konuda şöyle konuştu: "Üretim rakamlarının detaylarına baktığımızda, sektörün trafik branşında artık büyümüyor ve zarar ediyor olmasına rağmen, şirketimiz yüzde 14 büyümüş ve bu branşta kâr etmeye devam etmiştir. Bunun en önemli sebepleri ise, hasar maliyetlerinin kontrol altına alınmasıyla ilgili çalışmalarımız ve teknik sonuçları kârlı bölgelerimizdeki acente sayımızı artırmamızdır."