kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
European Tobacco’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan

Arslan: Nasri Group ile 2005'te yolları ayırdık

Barzani'nin ortağı olduğu iddia edilen Nasri Group ile 2005'te yollarını ayırdıklarını söyleyen European Tobacco'nun sahibi Arslan, "Onlarla davalık da olduk" dedi..
Mersin'de kurulu sigara fabrikası European Tobacco'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, 2002'de sigara fabrikası kurmak için gerekli know-how'ı için (gerekli teknolojik bilgi) Nizar Hanna Abdo Nasri ve Namear Hanna Abdo Nasri kardeşleri yönetime aldıklarını ancak 2005'te yollarını ayırdıklarını söyledi. Arslan bu iki kişinin Irak'ta Nasri Group olarak Kürt lider Barzani'nin ortakları oldukları ve şirketi European Tobacco'nun ortağı oldukları yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi. Güneydoğulu olup başarılı olan işadamlarına PKK'lı damgasının vurulduğunu kaydeden Arslan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) Mersin belediye başkan adayı olduktan sonra evinin PKK tarafından bombalandığını kaydetti. Irak'la iş ilişkilerinin Birleşmiş Milletler kanalıyla yapılan ticaretle başladığını belirten Arslan, bu nedenle Barzani'nin ortağı olarak ilan edildiğini belirtti.

ALİYEV'LE ÇALIŞIYORLARDI
European Tobacco'nun kuruluş yılı olan 2002'de Lübnan asıllı iki Hıristiyan vatandaşı know-how için yönetime aldığını belirten Arslan, "Bu kişiler Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile sigara fabrikası kurup işletiyordu. Uluslararası şirketleri Azerbaycan'dan atmışlardı. Bu tekeller de Nasri Gruba düşman oluyorlar. Ben de Aliyev'le ortak oldukları için yönetime almakta sakınca görmedim. Sonra saçma, sapan sorunlar oldu. 2005 yılında da ayrıldılar. Şu anda bu şahıslarla herhangi bir ilişkimiz yok" diye konuştu. Nasri Grup'un European Tobacco'yu internet sitesinde iştiraki olarak göstermesini ise Arslan, "Arap dünyası bunlar. Kendilerini büyük göstermek için yapmışlardır" diye konuştu.