kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ROMANYA DESTEK VERDİ... Erdoğan ile ortak basın açıklaması yapan Romanya Başbakanı Tariceanu, Türkiye'nin savunma hakkını meşru bulduklarını, her ülkenin buna hakkı olduğunu vurgularken, bu konuda AB'nin izleyeceği politikanın dışına çıkamayacaklarının mesajını verdi.

'Günah bizden gitti'

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Romanya'da bulunan Erdoğan, "Sınır ötesi operasyonu sakın yapmayın" diyen Rice'a "Temenni edebilirler ama, kararı biz veririz" yanıtını verdi. Başbakan "Bıçak kemiğe dayandı, günah bizden gitti" dedi..
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın "Sınır ötesi operasyonu sakın yapmayın, biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz" sözlerine Başbakan Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Bükreş'ten net ifadelerle yanıt verdi: "Bizim sınır ötesi operasyon yapmamamızı temenni edebilirler ama yapmamız gerektiğinin kararını biz veririz. Stratejik müttefik olarak Amerika bizimle hareket etmek durumundadır. Bu adımı atmaya mecburuz ve atacağız." "Artık bıçağın kemiğe dayandığını" belirten Erdoğan "Günah bizden gitti"diye konuştu.

"HAKKIMIZI KULLANIRIZ"
Erdoğan'ın, Romanya Başbakanı Calin Popescu Tariceanu'nun davetlisi olarak geldiği Bükreş'te, gündemini yine terör oluşturdu. Victoria Sarayı'nda imzalanan protokollerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Erdoğan'a, Rice'ın "Sakın sınır ötesi operasyon yapmayın, üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz" sözleri aktarıldı. "İnsana sormazlar mı, ABD on binlerce km. öteden Irak'a niye geldi?" diyen Erdoğan, "Benim rahatsızlığım var. Amerika'nın Irak'tan ne rahatsızlığı var. Bizim sınır ötesi operasyon yapmamamızı temenni edebilirler ama yapmamız gerektiğinin kararını biz veririz" dedi. Erdoğan, sınır ötesi operasyon konusunda TBMM'nin yetki verdiğini anımsatarak, şöyle devam etti: "Hedefimiz PKK terör örgütüdür. Asla siviller veya Irak'ın toprak bütünlüğü değildir. Temenni ederiz ki Irak'ın yönetimi, kalkıp da bu tür bir olayda Kuzey'e konuşlanan terör örgütüne yataklık etmeye devam etmez. Çünkü terör örgütü orada konuşlanıyor ve bizim kamu düzenimizi bozuyorsa, topraklarımızda sıkıntı meydana getiriyorsa bu (sınır ötesi operasyon), bizim uluslararası hakkımızdır ve bu hakkımızı kullanırız."

'KİMSEDEN İZİN ALMAYIZ'
Erdoğan, akşam saatlerinde de Bükreş'te yaşayan Türkler ile Mariot Oteli'nde bir araya geldi. Erdoğan, teröristlerin Kuzey Irak'ta konuşlandıklarını ve eğitimlerini orada aldıklarını belirterek, şunları söyledi: "Tabii Avrupa'nın birçok ülkesinde de çeşitli adlar altında dernekler kurmak suretiyle orada da kendisine destekler, parasal kaynaklar buluyorlar. Avrupalı dostlarımız bölücü terör örgütü, PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmesine rağmen, liderlerini Türkiye'ye istememize rağmen teslim etmeyip oyalama politikası yapmaktadır. Kendilerine de söylediğim için bu kadar rahat söylüyorum. Bu bir samimiyet testidir ve siz bu testi kaybediyorsunuz." Erdoğan, önümüzdeki ay başında ABD'ye yapacağı geziyle ilgili spekülasyonlara da değinerek, şöyle dedi: "Bazılarının söylediği gibi 'Başbakan ABD'ye gidiyor oradan izin alacakmış...' Bizim AK Parti olarak kimseden izin almaya hiçbir zaman öyle bir tevessülümüz olmamıştır. Siyaset devlet idaresi duygusallık götürmez, akıl, bilgi tecrübe önemlidir. Çevremizdeki ve Avrupa'daki bütün ülkeleri bilgilendirdik. Koalisyon güçlerini de bilgilendirdik. Günah bizden gitti. Sorumlular sorumluluğun gereğini yerine getirmezlerse gereğini kendimiz yapmak durumundayız." Öte yandan Erdoğan, Bükreş'te yaşayan soydaşlar için bir cami inşa edilip mezar yeri ayrılmasını istedi.
Haberin fotoğrafları