kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy

Türk şirketlerden Irak'a 'mektup bombardımanı'

Hacer GEMİCİ/EKONOMİ
Irak ile çalışan iş dünyası, partnerlerini faks, mektup ve e-mail bombardımanına tutarak, "Kimin yanındasınız" diye soracak..
Türkiye, Kuzey Irak'a yönelik ekonomik tedbirler almaya hazırlanırken, Irak'a yönelik çalışan işdünyası da 'mektup bombardımanı' başlatmak üzere harekete geçti. Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy, "Irak'ta çalışan 300'e yakın müteahhidimiz var, ticaret yapanlar ile birlikte yaklaşık bin kişilik bir gruptan söz ediyoruz. Hepimizin orada partneri, birlikte çalıştığımız gruplar, hükümet düzeyinde temsilciler mevcut. Ortak bir mektup kaleme alarak, bu insanlara durumu anlatmak istiyoruz. Kuzey Irak'ta Irak halkı, Irak hükümeti Türkiye'nin yanında yer alsın demek istiyoruz" dedi.

TARAFLARINI SEÇSİNLER
Bu konuyu Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda (DEİK) da gündeme getireceklerini kaydeden Aksoy, iş dünyası olarak kendilerinin de bu ortamda boş durmak istemediklerini söyleyerek, PKK terör örgütüne karşı tepkilerinin sözde kalmaması için harekete geçeceklerini dile getirdi. Türkiye'de Irak ile iş yapan çok sayıda firma olduğuna işaret eden Aksoy sözlerine şöyle devam etti: "Bunlar arasında çok büyük gruplar da var. Irak'ta Türkiye aleyhine bir durum oluşuyor. Biz iki kardeş toplum olduğumuzu, PKK'nın terör örgütü olduğunu onlara çok iyi anlatmalıyız. Artık onlar da tavırlarını ortaya koymalılar. Bir mektup, telefon, faks bombardımanı başlatmak istiyoruz. 'Ya Türkiye'yi seç, ya da düşmanımız ol' diyerek net bir tavır sergilemelerini isteyeceğiz." Bu arada Türkiye olarak Irak halkının tamamını cezalandırmak gibi bir politika izlenmemesi gerektiğinin de altını çizen Aksoy, Bağdat'ta ortak çalıştıkları işadamlarına, bürokratlarına bu mektup bombardımanını yapmayı bizzat üstleneceğini kaydetti. Türk iş dünyasında, Türkiye'de Kuzey Irak'a ve terör örgütüne karşı müthiş bir birlik ve ortak hareket etme anlayışının doğduğuna da işaret eden Aksoy, "70 milyon ortak hareket ediyor. Bu gücü önemsemeliler" dedi.