kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AFM'nin yüzde 52'si Rus Alfa'ya satıldı

Yeni Haber
Türkiye'de 41 yıldır faaliyet gösteren AFM sinemalarının yüzde 51.9'u 28.5 milyon dolar bedelle, Rus Alfa Grubu'nu ait Velios şirketine satıldı.

AFM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akdemir, bir aile şirketi olan ve yüzde 38'i halka açık bulunan AFM'nin çoğunluk hissesini, alınan ortak karar ile Velios şirketine devrettiklerini belirterek, "Ben, şirketteki yüzde 10'luk hissemi koruyacağım ve AFM'yi yönetmeye devam edeceğim. İsim değişikliğimiz olmayacak. AFM, bir Türk şirketi olarak kalmaya devam edecek" dedi.

AFM'nin İstinyePark'ta açılan ve son teknoloji ile donatılmış yeni sinema kompleksi, AFM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akdemir'in katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı. Akdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, AFM'nin satışına ilişkin olarak borsaya yapılan açıklamaya değinerek, AFM'nin yüzde 51.9 oranındaki hissesinin Rus Alfa Grubu'na ait Velios şirketine satıldığını belirtti.

Toplam değerin 55 milyon dolar olarak belirlenen AFM'nin yüzde 51.9'u için 28 milyon 545 bin dolar ödeme yapıldığını kaydeden Akdemir, hisse alım antlaşmasının bugün itibariyle borsaya da duyurulduğunu ifade etti. Akdemir, şirkette kendisine ait yüzde 10'luk hisseyi satmadığını ancak Velios şirketi ile bu hisseleri kapsayan bir "Opsiyon Antlaşması"na imza atacaklarını kaydetti.

"AFM BİR TÜRK ŞİRKETİ OLARAK KALACAK"

Yüzde 38'i halka açık bulunan AFM'nin çoğunluk hissesinin satışı için aile fertlerinin sahibi olduğu AIG şirketinin ortak karar aldığını belirten Akdemir, "Ben şirketteki yüzde 10'luk hissemi koruyacağım ve AFM'yi yönetmeye devam edeceğim. İsim değişikliğimiz olmayacak. AFM, bir Türk şirketi olarak kalmaya devam edecek" dedi. Akdemir, AFM'nin yılda ortalama yüzde 20 büyüme hızına ulaşmasını hedeflediklerini ifade ederek, yeni ortakları ile birlikte daha büyük işlere imza atmayı hedeflediklerini vurguladı.

12 SALONDA 2 BİN 138 KOLTUK KAPASİTESİ İLE HİZMET VERECEK

AFM'nin İstinyePark'ta açılan yeni sinema kompleksi hakında da bilgi veren Akdemir, kompleksin en gelişmiş 3 boyutlu sinema sistemi olan IMAXDMR ve Sony'nin 4K dijital projektörünün birarada yer aldığı dünyadaki sayılı sinema işletmelerinden, Türkiye'de ise tek sinema işletmesi olduğunu söyledi. Akdemir, AFM İstinyaPark Sinema Kompleksi'nin 12 salonda toplam 2 bin 138 koltukla hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.

Standart sinema salonlarında kullanılmakta olan 2K projektörlerden 4 kat daha net bir seyir keyfi sunan Sony 4K sayesinde, spor karşılaşmaları ve yurtdışında gerçekleştirilen konserler gibi etkinliklerin AFM İstinyePark'ta canlı olarak gösterilmesinin mümkün olacağını dile getiren Akdemir, salonlarda "Yıldız Savaşları" serisinin yaratıcısı George Lucas tarafından tasarlanan THX teknolojisinin de kullanılacağını belirtti.

"ÜÇ TEKNOLOJİ İLK KEZ BİR ARADA"

Dünyada ilk kez IMAXDMR, Sony 4K ve THX teknolojilerinin aynı yerde kullanıldığına dikkat çeken Akdemir, şöyle konuştu:

"AFM'de değişim başlıyor. Sektörde pek çok ilkin öncülüğünü üstlenen AFM, 12 salonlu AFM İstinyePark Sinemaları'nın da açılmasıyla birlikte, 183 sinema salonuna ve yaklaşık 30 bin koltuk kapasitesine ulaşmış oluyor. 42. yılımızda dünyadaki en ileri sinema teknolojilerini İstanbul'a getirmekle kalmadık, sinemayı izleyicilerimiz için eğlencenin merkezindeki bir 'buluşma mekanı' olarak tekrar tanımladık. Sinema filmi, sanat filmi, belgesel, konser, maç izlemek isteyenler, çocuklu izleyiciler farklı salonlarda istediği programı izleyebilecek. Farkı görmek için herkesi ilk fırsatta AFM İstinyePark Sinemaları'na davet ediyoruz."

(ANKA)