kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Önceki gün Irak’a yapılacak operasyon ve yurtdışı piyasalardaki bozulma ile sarsılan piyasalar, dün ABD ve Avrupa’dan gelen şirket kârları ile toparlandı. Borsa yüzde 3.3 yükseldi, dolar ise 1.21 YTL’ye geriledi.

Dünyada tüketici hız kesmedi borsa dün yüzde 3.3 yükseldi

Dünya borsaları tüketici harcamalarının hız kesmediğine işaret eden şirket kârları ile toparlanmaya başladı. İstanbul Borsası dün dışarıya bağlı olarak % 3.3 değer kazanırken, dolar 1.21 YTL'ye geriledi..
Uluslararası piyasalarda kredi pazarına ilişkin endişeler şirketlerin yüksek kâr rakamları ile etkisini azalttı. Hafta başından beri satış dalgasına kapılan dünya borsaları moral veren kâr açıklamaları ile yükselişe geçerken, İstanbul Borsası da yurtdışı piyasalara paralel olarak dün yükselişe geçti. Borsa dün yüzde 3.3 değer kazanarak, 55 bin 752 puana yükselirken, borsada işlem hacmi ise 1.9 milyar YTL oldu. Endeksin yükselmesinde Irak'a yapılacak sınır ötesi operasyon öncesi diplomatik adımların atılacağı mesajları da etkili oldu. Önceki gün 1.24 YTL'ye kadar yükselen dolar ise dün 1.21 YTL'den işlem gördü. Dolar bankalararası piyasada 1.2179-1.2241 YTL arıasında hareket etti. Bono faizlere da dün düşüşe geçti. 5 Ağustos 2009 tarihli gösterge niteliğindeki tahvilin bileşik faizi dün yüzde 16.12'ye geriledi.

DOW, AÇILIŞTA % 0.6 ARTTI
Asya borsaları dün dünyanın en büyük GSM operatörlerinden biri olan China Mobile'ın yeni müşteri sayısını 48.4 milyon artırdığı haberleri ile yükselirken, Avrupa borsaları da yeni gelen şirket karları ile tüketici harcamalarının kesintiye uğramadığı ve dalgalanmadan genel ekonominin etkilenmeyeceğine yönelik beklentiler ile değer kazandı. Londra Borsası dün yüzde 0.92 değer kazanırken, Paris Borsası yüzde 0.88 ve Frankfurt Borsası ise yüzde 0.85 yükseldi. ABD borsaları da güne yükselişle başladı. ABD borsalarının yükselmesinde Apple, Dupont ve American Express gibi şirketlerin beklenenin üzerinde kar açıklamaları etkili oldu. Dow Jones Endeksi dün açılışta yüzde 0.62 değer kazandı.

PETROL 4 GÜNDE 4 $ DÜŞTÜ
Petrol fiyatlarındaki düşüş dün devam etti. ABD petrol fiyatları cuma günü rekor seviyeye yükselmesinden sonra 4 dolar birden düştü. ABD ham petrol fiyatları ABD ekonomisine ilişkin kaygılar nedeniyle dün 35 sent düşerek, 85.67 dolara indi. ABD ham petrol fiyatları geçen cuma günü 90.07 dolara kadar yükselmişti. Londra'da işlem gören Brent tipi petrol fiyatları ise 37 sent gerileyerek 82.90 dolara geriledi.
Haberin fotoğrafları