kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KURUL ÜYELERİYLE GÖRÜŞECEĞİZ Oluşturacakları kurulun Para Politikası Kurulu üyeleri ile en kısa zamanda bir araya geleceğini söyleyen TİM Başkanı Oğuz Satıcı (ortada), görüşmenin en kısa zamanda olacağını belirtti.

İhracatçıya göre Merkez ekonomik terörist!

Yüksek faiz politikasının ekonomik terör ortamı yarattığını söyleyen TİM Başkanı Satıcı, "Yapacağımız çalışmalarla ekonomik terör ortamını önlemek istiyoruz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
İhracatçıya göre Merkez ekonomik terörist!
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) öncülüğünde geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun toplantı günü 'faizi indirin' ilanı veren ihracatçı birlikleri ve 11 sivil toplum kuruluşu dün eylem planı belirlemek için bir araya geldi. Toplantının ardından bir açıklama yapan TİM Başkanı Oğuz Satıcı, hazırlanan bildiriyi okudu. Satıcı, "Yüksek faiz politikasının bir tür ekonomik terör ortamı yarattığını düşünüyor ve Üretim, İstihdam ve İhracat Kurulu oluşturarak, yapacağımız çalışmalarla bu ekonomik terör ortamını önlemeyi düşünüyoruz" dedi. Satıcı, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu üyeleri ile görüş alışverişinde bulunmak için de kurulla çalışacak Gölge Para Politikası Kurulu oluşturacaklarını açıkladı. Satıcı, Kuzey Irak'ın ekonomide ciddi bir risk olarak algılandığında faizlere bakışlarında bir değişiklik olup olmadığı sorusu üzerine "Kuzey Irak, Türkiye'nin bugünkü sorunu değil. Türkiye bu sorunla uzun yıllardır uğraşmaya gayret ediyor. Kendi hedeflerimizde de herhangi bir revizyon yapmayı planlamıyoruz" diye konuştu.