kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

PKK'ya büyük darbe: 30 PKK'lı öldürüldü

MERKEZ
Yeni Haber
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde sınırın sıfır noktasında bulunan Yeşilova Jandarma Karakolu'na dün akşam saldırmaya kalkışan 80-100 kişilik PKK'lı grup püskürtüldü. Mehmetçiğin tank ve top atışına tuttuğu teröristlerin ağır kayıp verdiği, sağ olanların ölü ve yaralılarını da alarak Irak topraklarına kaçtığı belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Köyü yakınlarındaki Pazar günü askeri birliğe saldırarak 12 askeri şehit eden, 16 askeri yaralayan PKK'lı teröristler, dün akşam Şemdinli'deki Yeşilova Jandarma Karakolu'na saldırmaya kalkıştı. 21'inci Jandarma Tugay Komutanlığı'na bağlı olan ve Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Yeşilova Jandarma Karakolu'ndaki askerler, dün akşam saatlerinde termal kameralarla 80-100 kişilik PKK'lı grubun Irak topraklarından geldiğini ve karakola saldırı hazırlığı yaptığını saptadı.

ASKER BU KEZ MÜSAADE ETMEDİ
Olay, Derecik Beldesi'ne 7 kilometre uzaklıktaki Yeşilova Jandarma Karakolu'nun bağlı olduğu komutanlığa iletildi. Komutanlık derhal bölgeye takviye kuvvet çıkardı. Saat 19.30 sıralarında teröristlerin saldırıya geçmesi beklenmeden, bulundukları bölge tank ve top atışlarıyla yoğun ateş altına alındı. Yeşilova Jandarma Karakolu'ndan bir süre devam eden atışlar sırasında ağır kayıp veren PKK'lı teröristler, planladıkları saldırıyı gerçekleştiremeden Irak topraklarına geri kaçtı.

YARALILARI KAMYON KASALARINDA TAŞIDILAR
Yeşilova Jandarma Karakolu'na saldırmaya kalkışan PKK'lılara ağır zayiat verdirildiği, sağ teröristlerin kaçarken ölen ve yaralanan arkadaşlarını da yanlarına alıp götürdükleri belirtildi. Askeri yetkililerce konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, Kuzey Irak'daki istihbarat kaynaklarına göre, Yeşilova Jandarma Karakolu'na saldırmaya kalkışan PKK'lılar 30 kadar kayıp verdi, teröristler yanlarında götürdükleri cesetlerle yaralıları Kuzey Irak'daki Diyala Bölgesi'nde bulunan hastanelere kamyon kasalarında taşıdı.