kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terör yuvaları bombalanıyor

Yeni Haber
Güneydoğu'da başlatılan operasyon devam ederken, Diyarbakır'daki hava trafiğinde de hareketlilik yaşanıyor.

*Mehmetçik teröristlerin peşinde" haber videosunu izlemek için tıklayınız...


Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyündeki saldırıdan sonra özellikle Şırnak, Hakkari, Siirt ve Van'ın kırsal kesimlerinde başlatılan temizlik harekatı sürüyor. İç kesimlerdeki operasyonun yanı sıra sınır kesiminde de operasyona devam ediliyor.

Operasyon bölgelerinde yapılan arazi aramalarında teröristlere ait çok sayıda sığınağın ortaya çıkarıldığı ve içerisindeki yaşam malzemeleriyle birlikte imha edildiği bildirildi.

HAVA TRAFİĞİ YOĞUNLAŞTI

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve bölgeden temizlenmesi amacıyla başlatılan operasyona havadan da destek sağlanıyor.

Öte yandan, Diyarbakır'da da hava trafiğinde hareketliliğin yaşandığı görüldü. Operasyona hava desteği sağlayan sikorsky ve kobra helikopterlerin yanı sıra Diyarbakır'dan kalkan savaş uçaklarının da gerçekleştirdikleri sortilerle teröristlerin yuvalarını bombalayarak
imha ettiği bildirildi.

Teröristlerin özellikle yüksek dağlık kesimleri geçiş güzergahı olarak seçtikleri ve hava desteği sağlayan helikopter ve savaş uçaklarının da buralara bomba yağdırdıkları belirtildi.