kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Talabani: PKK'lıları iade edebiliriz

Yeni Haber
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, PKK terör örgütüne mensup kişilerin iadesini dışlamadığını söyledi.

Dışişleri'nden bir yetkili, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin dün Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Bağdat'ta yaptığı görüşmede, PKK liderlerinin tutuklanarak Türkiye'ye iadesi seçeneğini dışlamadığını söylediğini belirtti.

Üst düzey bir Dışişleri yetkilisinin gazetecilere verdiği bilgiye göre Babacan dün, Talabani'nin yanı sıra Irak Başbakanı Nuri al Maliki ve Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüşmesinde, Irak'ın Ankara'ya yollayacağı heyetin masada askeri seçeneklerin de yer alması koşuluyla kabul edileceği mesajı verdi.

Yetkili, Türkiye'ye yarın gelecek Irak heyeti ile yapılacak görüşmelerin de "diplomatik girişimler için son şans" olduğunun Irak'a net bir şekilde iletildiğini söyledi.

Yetkili ayrıca, "Talabani, İstanbul'da yapılacak Irak Konferansı'na katılabileceğini de söyledi" dedi.


Bu arada, Ankara'ya yarın gelmesi beklenen üst düzey Irak heyetiyle yapılacak görüşmelerde, PKK'nın Irak'tan çıkarılması için atılabilecek
tüm adımların gündeme gelmesi öngörülüyor. Kaynaklar, heyetin temaslarına önem verdiklerini belirterek bu ziyaretin Irak için son bir
şans olabileceği uyarısında bulundu.

Üst düzey güvenlik ve siyasi yetkililerden oluşacak heyetin, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.

AJANSLAR