kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kanlı saldırı için emri 'Ape Hüseyin' verdi

Ali Kemal ERDEM HABER MERKEZİ
Dağlıca'da 12 askerimizin şehit olmasına yol açan saldırının emrini 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik'in verdiği ortaya çıktı. Çelik, örgütün kentlere yönelik bombalı eylem timinin kurucusu..
Güvenlik birimleri, Dağlıca'daki askeri birliğe yönelik saldırının emrini örgütün Zagros olarak nitelendirdiği Hakkâri bölgesi sorumlusu olan ve örgüt içinde "Ape (Amca) Hüseyin" olarak tanınan Kadri Çelik tarafından verildiğini belirledi. Yıllardır örgüt içinde olan Kadri Çelik'in korumalığını Rusya vatandaşı 'Şevger' kod adlı bir PKK'lı yapıyor. Özel kuvvetler olarak bilinen ve örgütün şehirlerde bombalı eylem yapmak amacıyla kurulan biriminin de kurucularından olan Çelik, Murat Karayılan ve Feyman Hüseyin'e yakın bir isim olarak biliniyor. Çelik'in bugüne kadar çok sayıdaki kanlı eylemin de faili olduğu belirtiliyor. Güvenlik birimlerine göre, aynı eylemde örgütün Yüksekova sorumlusu Vahyeddin Koro adlı bir teröristin de rol oynadığı belirlendi. Örgütün eylem emirlerini PKK Askeri Komite Konseyi'nde yer alan "Dr. Bahoz Erdal" kod adlı Feyman Hüseyin, Murat Karayılan, "Dr. Ali" kod adlı Yusuf Turhallı, "Ape Hüseyin" kod adlı Kadri Çelik, Süleyman Şahin ve Orta Saha Komutanı Suriye uyruklu Sofi Nurettin veriyor. Bu arada saldırıyı gerçekleştiren 200 kadar PKK'lı teröristin Dağlıca'ya yakın Irak sınırından 8-10 km içerde olan Zap Kampı'ndan hareket ettikleri belirlendi. Sınıra kadar kamyonlarla geldikleri tahmin edilen militanlar, buradan itibaren katırlara yükledikleri Doçka marka 3 adet uçaksavarı Dağlıca mevkisine götürdü. Güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre olay şöyle gerçekleşti:

KATIRDA UÇAKSAVAR
Bölgeye hakim tepelere yerleştirilen uçaksavarlar, köprünün havaya uçurulmasının ardından karakola yönelik saldırıya geçti. Uçaksavar ateşi sürerken silahlı bir PKK grubu da askerlere el bombası atacak mesafeye kadar yaklaştı. Asker kaybının bu denli yüksek olmasının sebebinin de uçaksavar ateşi karşısında sipere tıkılan güvenlik güçlerinin yaklaşan teröristleri görememesi olduğu belirtiliyor.
Haberin fotoğrafları