kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘ÖNEMLİ BİR ZİYARET YAPTIK’ Ali Babacan, Talabani ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, önemli bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti. Babacan, Iraklı yetkililerle bölge sorunlarını ele aldıklarını söyledi.

Babacan'dan Irak'a son kez ültimatom

ANKARA
Babacan, Irak Devlet Başkanı Talabani, Irak Başbakanı Maliki ve Dışişleri Bakanı Zebari ile görüşüp, Türkiye'nin 6 talebini iletti. Görüşmeden sonra "Terör örgütü PKK'nın ofislerinin kapatılacağı" açıklandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Babacan'dan Irak'a son kez ültimatom
Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Bağdat temasları çerçevesinde Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüştü. Babacan, Talabani ve Zebari ile yaptığı görüşmelerde terör örgütüyle mücadeleye yönelik altı talepte bulundu. Babacan, terör örgütü PKK'nın Irak topraklarını kullanmasının önlenmesini, terör örgütüne lojistik desteğin kesilmesini, tüm faaliyetlerinin durdurulmasını, hareket kabiliyeti ve sahasının kısıtlanmasını, liderlerinin tutuklanarak Türkiye'ye iadesini ve kamplarının kapatılmasını Iraklı yetkililerden kesin bir ifadeyle talep etti.

KESİN TAVIR İSTEDİ
Talabani ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Babacan, önemli bir çalışma ziyareti gerçekleştirmekte olduğunu söyleyerek, Talabani ve diğer yetkililerle Irak ve bölge sorunlarını ele aldıklarını kaydetti. Babacan, Irak'ın bir an önce barış ve huzura kavuşmasını istediklerini belirterek, Türkiye olarak Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini de bildirdi. PKK terörü nedeniyle Türkiye'de sivil ya da asker binlerce vatandaşın öldüğüne dikkat çeken Babacan, sorunun çok acil olduğunu kaydetti. Babacan, "Teröristin iyisi kötüsü olmaz, iyi terörist kötü terörist ayrımı olmaz" diye konuştu. Görüşmelerde Türkiye'nin PKK terörü ile mücadelesine destek sözü aldıklarını ifade eden Babacan, Türkiye ile Irak arasındaki dostluğun tarihinin çok eskilere dayandığını ve bu ilişkileri bir terör örgütünün yaralamasına izin verilmemesi gerektiğini kaydetti. Babacan, bu konuların 2- 3 Kasım'da İstanbul'da yapılacak Irak toplantısında daha detaylı ele alınacağını da söyledi. Talabani de Türkiye'nin yaşadıklarını anladıklarını ve gereken desteği vereceklerini söyledi.