kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Festival Başkanı Engin Yiğitgil

Saldırılara inat hayatımızı yaşayacağız!

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yaşanan terör olayları tüm Türkiye gibi, 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne ev sahipliği yapan Antalya'yı da derinden etkiledi. Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel ve Festival Başkanı Engin Yiğitgil, olaylara tepkilerini 21 Ekim'den itibaren festival çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan tüm kokteyl, konser, parti ve benzeri etkinliklerin durdurulması kararı alarak gösterdi.

İSTİKRARIMIZI KİMSE BOZAMAZ!
Tüm Türkiye'yi, yaşanan olaylar karşısında tek yürek olmaya davet eden Menderes Türel yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Türkiye teröre teslim olmayacak. Teröristler bu alçakça saldırının bedelini ödeyecek. Türkiye'nin istikrarını bozmaya hiçbir terör örgütünün, grubunun ya da ülkenin gücü yetmeyecek!"

BİZİ KİMSE TESLİM ALAMAZ!
Festival Başkanı Engin Yiğitgil ise yaptığı açıklamada sinemanın, barışın dilini konuştuğunu belirtti ve ekledi: "Sinemacılar olarak sadece barışı ve insanlığın aydınlık geleceğini savunuyoruz. Terörün yaşamımızı teslim almasına izin vermeyeceğiz. Şehitlerimiz için yastayız. Ancak terörün isteğinin aksine; hayatımızın, sanatın ve sinemanın doğal akışını koruyacağız. Terörizme inat, hayatı kaldığı yerden yaşayacağız!"
Haberin fotoğrafları