kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

2 bin yıllık Çin eserine gaz maskesi

Yeni Haber
Çin'in küresel ısınmaya yaptığı olumsuz katkıya dikkat çekmek isteyen İngiliz çevreci, Londra'da bir müzede bulunan 2 bin 200 yıllık Çin heykeline gaz maskesi taktı.

China Daily News gazetesinin haberine göre, bir kısmı İngiltere'nin başkenti Londra'daki British Museum'da sergilenen ve Çin tarihinin önemli eserleri arasında sayılan 'Terracotta ordusu' heykelleri, küresel ısınmaya sebep olan sera gazlarının artışını protesto eden Martin Wyness'in (49) hedefi oldu.

Müzeyi ziyareti sırasında, aniden bariyerlerin üstünden atlayan protestocu, üzerinde 'CO2' (Karbondioksit) yazan maskeyi eşsiz tarihi heykelin yüzüne taktı. Çalan alarmlar ve ziyaretçilerin uyarıları üzerine harekete geçen güvenlik görevlileri, Wyness'ı müzeden sürükleyerek çıkardı. Polis yetkilileri, Wyness'ın ömür boyu müzeye girmesinin yasaklandığını bildirdi.

Wyness, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hareketimden dolayı pişman değilim. Bunu yaptım çünkü iki çocuğum var. Çin başta olmak üzere bütün dünya ülkelerinin küresel ısınmanın durdurulması için hiçbir şey yapmamaları beni çok endişelendiriyor" dedi.

Olayın gerçekleştiğini doğrulayan müze yetkilileri, bundan sonra güvenlik önlemlerinin arttırılacağını açıkladı. Heykellerden sorumlu Çinli bir yetkili ise, protestonun gerçekleştiği sırada heykelin zarar görüp görmediğinin araştırıldığını aktardı.