kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
G. W. Bush N. Pelosi

'Tasarıyı getirme'

ABD Başkanı, Ermeni soykırımı tasarısını itirazlarına rağmen gündeme alacağını söyleyen Temsilciler Meclisi Başkanı'na önceki gece telefon etti. Pelosi 'Bekleyip göreceğiz' dedi..
ABD ile Türkiye arasında ilişkilerin neredeyse 1 Mart tezkeresi dönemindeki kadar gerilmesine yol açan Ermeni soykırım tasarısında dengelen değişiyor... ABD Başkanı George W. Bush, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye beklenen telefonu önceki gece etti. Tasarının Meclis Dış İlişkiler Komitesi'nden geçmemesi için canlı yayına dahi çıkarak uyaran Bush bu çabası yetersiz kalınca bu kez ibreyi Genel Kurul'a çevirdi. 50 üyeli Komite'den geçen tasarı, şimdi Pelosi'nin önünde.

BUSH: TASARI FAYDADAN ÇOK ZARAR GETİRİR
Demokrat lider Pelosi, Ermeni lobisine verdiği sözü tutup tasarıyı geçirmekte ısrarlı. Önceki gün "Başkan'ın kendisini aramadığını" vurgulaması, Bush yönetimini köşeye sıkıştırmaya çalışması olarak yorumlanmıştı. Bush salı gecesi Pelosi'ye telefon ederek "tasarıyı Meclis Genel Kurulu gündemine getirmemesini" söyledi. Dün Bush, "Osmanlı İmparatorluğu'yla ilgili tarihsel bir tasarıyı geçirmek Kongre'nin yapmaması gereken bir şey. Faydadan çok zarar getirir" açıklaması yaptı. Pelosi de dün yaptığı bir basın açıklamasında "Tasarının gündeme gelip gelmeyeceği bekleyip göreceğimiz bir konu" dedi.

PELOSİ'NİN SAĞ KOLU DA 'HAYIR' CEPHESİNE KATILDI
Demokrat cephede tasarı konusunda Pelosi'nin karşısındaki isimlere, yakın adamı John Murtha da katıldı. O ve bir diğer Meclis üyesi Ike Skelton, tasarının meclis gündemine alınmaması çağrısı yaptı. Onlara Demokratlar'ın 7 önemli ismi de katıldı. 9 Meclis üyesi, "tasarının Türkiye ile ilişkilere askeri ve siyasi açıdan zarar vereceği" uyarısında bulundu.
Haberin fotoğrafları