kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Kuliste vergi denetimi kaba bir uygulama'

AA
Sahne aldığı Antalya'da vergi denetiminden şikâyet eden Özcan Deniz, "Her bayram sahneden önce vergi denetiminden geçmek rencide edici. Vergi kaçırıyormuşuz gibi anlam ortaya çıkıyor" dedi..
Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde sahneye çıkan Özcan Deniz, programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sahneye çıkmadan önce yapılan vergi denetimlerinin kendilerini rencide ettiğini belirten sanatçı, "Sanki bizler vergi kaçırıyormuşuz gibi genel bir anlamın ortaya çıkması bizleri rahatsız ediyor" dedi. Her bayram vergi denetmenleriyle kuliste merhabalaştıktan sonra sahneye çıktıklarını söyleyen Deniz, "Sakladığımız bir şey yok. Hiçbir sanatçının olduğunu da zannetmiyorum" dedi. Denetimlerin her yıl yapılmasının "gereksiz ve kaba bir uygulama" olduğunu savunan Deniz, şöyle konuştu:

KUŞKU YARATIYOR
"Onca işadamı var, sanat dünyasında da onca kol var. Ancak bu denetimi bayramlarda sadece sahneye çıkanlara yapıyorlar. Şahsi bir sorunum yok. Kimseye de 'Sen kaçırıyorsun sen kaçırmıyorsun' gibi bir ayrımım yok. Ancak sadece sahneye çıkanlar denetleniyor. Bu da bizde biraz kuşku yaratıyor. Sanki bizler vergi kaçırıyormuşuz gibi genel bir anlamın ortaya çıkması bizleri rahatsız ediyor. Bizim bu denetimlerle ilgili çekindiğimiz bir durum yok ancak her yıl aynı işlemlerin ve takiplerin yapılması bizleri rencide ediyor." Terör örgütünün saldırılarıyla ilgili bir soru üzerine Deniz, "Bu yüzden bayramı buruk geçirdiğini" vurguladı. Türkiye'nin 30 yıldır bu olaylar nedeniyle üzüntü yaşadığını belirten ünlü şarkıcı, "Herkesin temennisi 'Üzüntü verici bir durum, yüreğimiz yanıyor' gibisinden aynı. Ancak bir sonuca varılmıyor" dedi.