kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

7 otomobil yılın otosu olmak için finalde

Bundan 8 yıl önceydi. Avrupa'da yılın otomobili yani Car of The Year (COTY) organizasyonunun genişleme planı yaptığını ve yeni jüri üyeleri aradığını o dönemde Fiat'ın Kurumsal İletişim Müdürü görevini yürüten Hülya Boray Pamuk'tan duymuştum. Hemen bir CV'mi organizasyon komitesine göndermiştim. Jüri üyeliğiyle ilgili başvurumu unutmuştum ki yaklaşık 2 yıllık aradan sonra COTY'nin genel sekterinden COTY jüri üyesi aday adayı olduğumu yazan bir mektup aldım. Sonrasında Cenevre Otomobil Fuarı'nda COTY genel sekreteri ve başkanı ile bir araya geldik.
O gün Türkiye'nin tek jüri üyesi olarak seçildim. 1964 yılından bu yana Avrupa'da yılın otomobilini seçen bu organizasyona katılmam sonradan öğrendiğim kadarıyla o kadar da kolay olmamış. Organizasyon komitesi ve Başkan Ray Hutton, sıkı bir araştırma yapıp benim doğru isim olup olmadığımı öğrenmek çalışmış. Organizasyonda jüri üyeliği yapmak hem benim açımdan hem de Türkiye açısından önemliydi .
Türkiye, otomotivde hızla büyürken bir şekilde Türk gazetecilerin de bu organizasyonda yerleri olmalıydı. Ayrıca Türkiye'nin Avrupa içinde olup olmadığı konuşulurken ben Avrupa ülkelerinden oluşan bir organizasyona kabul edilmiştim.
Her neyse geçmişi bırakalım, bugünden söz edelim . Avrupa'da yılın otomobili yarışmasının finalistleri belli oldu. 22 ülkeden 58 jüri üyesinin oylarıyla 7 otomobil finalde yılın otomobili olmak için yarışacak. Otomotiv dünyasının Oscar'ı olarak kabul edilen Car of the Year'da, bu yıl MercedesBenz C Serisi, Kia Cee'd, Mazda 2, Fiat 500, Nissan Qashqai, Ford Mondeo ve Peugeot 308 finale kaldı.
Son oylama kasım ayı başında gerçekleşecek. Birinci olan otomobil 19 Kasım tarihinde kamuoyuna açıklanacak. Bu yılki adaylara bakınca hepsinin finale kalmaya hak ettiklerini görüyorum. Ancak, ne yazık ki 7 finalist arasından sadece bir birinci çıkacak.