kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yargıtay: Kocaya 'sevmiyorum' demek boşanma davası nedeni

AA - ANKA
Yargıtay, Konya'da kocasına 'Seni sevmiyorum' diyen eşin eşit kusurlu olduğuna hükmetti 'dava açmak için yeterli' dedi..
Yargıtay, bir boşanma davasında, "kocasını sevmediğini'' söyleyen kadını eşit kusurlu saydı. Konya'da evli bir çift, boşanma ve tazminat istemiyle Konya 3'üncü Aile Mahkemesi'nde karşılıklı dava açtı. Yerel mahkeme, davalı-karşı davacı koca F.A.'nın davasını reddetti. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını bozdu. Daire, boşanmaya sebep olan olaylarda, "kocasını sevmediğini'' söyleyen Ü. A.'nın da eşit kusurlu olduğuna hükmetti ve kocanın da boşanma davasının reddine karar verilmesini usul ve yasalara aykırı buldu.

KIZ KAÇIRMADA FİKİR AYRILIĞI
Öte yandan Askeri Yargıtay ile Yargıtay arasında ise kız kaçırma davaları hakkında görüş ayrılığı ortaya çıktı. Yargıtay "15-18 yaş grubundaki kızlar kendi rızalarıyla kaçmışsa suç oluşmaz" derken, Askeri Yargıtay, "15-18 yaş grubundaki çocuğun rızasının bulunması, suçun oluşumunu engellemez" görüşünü savunuyor. Yargıtay 5. Ceza Dairesi yetkilileri TCK'nın 26. maddesinin 2. fıkrasına göre hareket ettiklerinin altını çizerek, "Bu yaş grubundaki kızların kendi rızalarıyla kaçması halinde suçun oluşmayacağı yönünde kararlar veriyoruz" diye konuştu.