kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zonguldak'ta 4 metreye kadar çıkan dev dalgalar panik yarattı.

Tsunami gibi

SABAH
Bayramın ikinci günü bastıran yağmur İstanbul başta pek çok yerde hayatı felç etti. Karadeniz'de dalgaların yüksekliği beş metreye ulaştı..
Suya hasret günlerin ardından önceki gün başlayan sağanak yağış yüzleri güldürdü ancak su baskınlarına neden oldu. Yağış özellikle Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de etkili oldu. Aydın'a ise 123 gün sonra yağmur yağdı. İstanbul'da 3 kişi hayatını kaybederken 9 kişi de yaralandı.

* Ekim ayı ortalaması metrekareye 70 kilogram olan İstanbul'a önceki gün düşen yağış miktarı 1.8 kat fazla oldu. Sadece Alibeyköy'e 126 kilogram yağış düştü. Yağan yağmur miktarı İstanbul'un 12 günlük su ihtiyacına denk gelirken, barajların doluluk oranı yüzde 11.71 olarak ölçüldü. İstanbul'da 550 kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi ise yaralandı.

DALGALAR BEŞ METREYİ BULDU
*
Dün sabah itibariyle metrekareye Alibeyköy'de 126, Çavuşbaşı'nda 80, Terkos'ta 68, Ömerli'de 26, Hadımköy'de 53, Balmumcu'da 47 kilo yağış düştü.

* Aylardır yağmur hasret kalan Bodrum'da dün sabah başlayan yağış yaklaşık 45 dakika sürdü. Kartalkaya ve Uludağ'a ise yılın ilk karı dün düştü.

* Düzce'nin Akçakoca ilçesinde avlanmaya çıkamayan balıkçılar geri dönerek, balıkçı barınaklarına sığındı. Fırtınanın hızı saatte 30-40 kilometreye ulaşırken, fırtına nedeniyle denizdeki dalga boyu 5 metreye ulaştı. Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki balıkçı barınağında bulunan 4 tekne battı. Zonguldak'ta dalgaların boyu 4 metreyi aştı.

KURUYAN DERELER SU DOLDU
*
Zonguldak Ereğli'de Hollanda Antiqua bandıralı 6 bin 250 grostonluk ''Gracechbrch Harp'' adlı kuru yük gemisi, halatları kopunca karaya oturdu.

* Türkiye'de kuraklıktan en fazla etkilenen iller arasında yer alan Aydın'a, 123 gün sonra metrekareye 5.4 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Hava sıcaklıklarının bugünden itibaren daha da düşeceği belirtildi.

* Bursa'da 40 ayrı noktada, ev ve işyerlerinin alt katlarını su bastı. Yağış yüzünden trafik aksadı, kentin çeşitli yerlerinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Bu arada küresel ısınma nedeniyle Bursa'da şehir merkezindeki kuruyan dereler aylar sonra yeniden akmaya başladı.

* Diyarbakır'da gece saatlerinde yağan yağmur, etkili olan toz bulutları nedeniyle çamur olarak düşerken, tozlu hava görüş mesafesini etkiledi.