kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Kavakçı ve Bakan Şimşek

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in hedef alınmasının sebebi, bayramda konu sıkıntısı mı acaba? Arkadaşımız Yalçın Doğan da aynı meseleye el atmış ve üstelik Mehmet Şimşek'in, Merve Kavakçı ile aynı konumda bulunduğunu ileri sürmüş.
Yalçın Doğan'ın bu yorumunu yadırgadım, çünkü verdiği bilgiler yanlışlarla dolu.
1)Merve Kavakçı Refah'tan değil Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilmişti.
2)"Anayasaya göre, milletvekili seçilmek için Türk vatandaşı olmak gerekiyor. Kavakçı, ABD vatandaşı olduğu anlaşılınca, kendisini kapı önünde buldu " diyor Yalçın Doğan. Oysa Kavakçı aynı zamanda Türk vatandaşıydı . 12 Eylül darbesi sonrasında, Türkiye'den kaçanları vatandaşlıktan atabilmek için, antidemokratik bir yasa çıkarılmış ve yabancı ülke vatandaşlığını alanların, Türk makamlarına bilgi vermedikleri takdirde, vatandaşlıklarını kaybedecekleri hükme bağlanmıştı. Kavakçı'ya bu fıkra uygulandı.
3)Mehmet Şimşek, Türk makamlarına haber vererek İngiliz vatandaşı olmuş. Dolayısıyla Kavakçı ile aynı konumda bulunmuyor. Oysa Yalçın Doğan " Merve örneğindeki gibi ne bakan ne de milletvekili olabilir. Bu görevlerinden derhal istifa etmeli " diye yazmış.
İşte bu olmadı... Bir bakanı istifaya çağırmadan önce, insan dersini daha iyi çalışmalı. Etik açıdan mahsurlu bulanlar çıkabilir ama Şimşek'in önünde hukuki bir sakınca ve engel mevcut değil.