kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Operasyon sonrası yeğenine hayat veren Şehriban Şahin ve Eren’in mutluluğu görülmeye değerdi. Şefika Bayram da minik Eren’in ciğeri ile sağlığına kavuştu.

'Domino' nakille yeniden doğdular

Minik Eren'in karaciğeri yüksek kolesterol üretiyordu. Teyzesi ciğerinin yarısını verdi. Eren'in karaciğeri ise, aynı anda Malatya'daki bir hastaya aktarıldı..
Teyzesinin karaciğerinin yarısı ile İstanbul'da hayata dönen Eren Demir'in kolesterol oluşmasına neden olan karaciğeri, aynı anda Malatya'da 57 yaşındaki Şefika Bayram'a nakledildi. Tıp literatürüne 'domino ameliyat' olarak geçen operasyonla iki kişi hayat buldu. Eren Demir kalp hastası olarak dünyaya geldi. Yüksek kolesterolü vardı, daha dört aylıkken kolesterol seviyesi 380'e çıkmıştı. Minik Eren'in kalp damarları da tıkalıydı. Geçtiğimiz nisan ayında kolesterol seviyesi 886'ya dayanınca kalp ameliyatı geçirdi. Ancak doktorlar karaciğerinin de değiştirilmesi gerektiğine karar verdi. En uygun aday da Trabzon'da yaşayan teyzesiydi.

DÜNYADA ÜÇÜNCÜ KEZ...
Ancak Eren'in vücudunda işlevini yitiren minik ciğeri bir başkasının hayatını kurtarabilirdi. En uygun aday olaraksa Malatya'da karaciğer yetmezliğine giren emekli bankacı Şefika Bayram'a ulaşıldı. Eren Demir'e teyzesinin karaciğerini nakledecek olan İstanbul Florance Nightingale Hastanesi Organ Nakli Merkezi Direktörü Prof. Dr. Yaman Tokat, karaciğerin aynı anda Malatya'ya nakli için bütün hazırlıkları yaptı. Bayram öncesi yapılan ameliyatla önce teyze Şehriban Şahin'in karaciğerinin bir parçası 6 yaşındaki Eren Demir'e nakledildi. Eren'in alınan ciğeri ise özel bir taşıma çantasına konularak, Özel Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi'nde dört çocuk annesi olan Şefika Bayram'a takıldı. Prof. Dr. Yaman Tokat ve ekibi bu zincirleme operasyonu daha önce iki kez tekrarlamış ve tıp literatürüne girmişti. Bu üçüncü operasyon ise Uluslararası Karaciğer Kongresi'nde tüm dünyaya sunulacak.
Haberin fotoğrafları