kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çin, Amerikan mallarını eleştirdi

Yeni Haber
ABD'nin, Çin'de üretilen malları piyasadan toplatma kararı aldığı bir dönemde bu kez de Çin'in kalite kontrol konusundaki en üst düzey yetkilisi Li Changjiang, ABD'de üretilen malların kalitesini eleştirdi.

Wall Street Journal'ın Asya'da çıkan sayısı için demeç veren Li, ABD'den gelen malların yüzde 2 kadarının sorunlu olduğunu belirterek, "Bu yıl Ocak ile Temmuz arasında ABD'den Çin'e gelen 267 bin 300 kargonun yüzde 1,8'inde çeşitli defolar çıktı" ifadesini kullandı. Çin'den gelen bu eleştirinin, General Electric markalı türbinleri de hedef aldığı belirtildi.

ABD'de son dönemde başta normalin üzerinde kurşun içerdiği için toplatılan oyuncaklar olmak üzeren Çin'de üretilen çok sayıda ürün için piyasadan toplatma kararı çıkmıştı. Çin'den gelen kınama üzerine, Amerikalı ticaret yetkilisi Susan Schwab, Çin'in tüketiciyi korumak için dünyadaki en iyi sistemlerden birine sahip olan ABD'ye bu tür eleştirilerde bulunmaması gerektiğini belirterek, "Çin'in ürün güvenliğini iyileştirmek için sarf ettiği çabalar yapıcı" ifadesini kullandı.