kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mehmet Nane

'Yabancılarla elense yaptık o kadar da sağlam değiller'

MediaMarkt, Darty gibi rakipleri 'elense yaparak' tanıdıklarını söyleyen Teknosa Genel Müdürü Nane, "O kadar sağlam değiller. Oysa, tüm talep karşılansaydı, maç bitmişti" dedi..
Birkaç hafta önce Media- Markt'ın izdihama yol açan açılışıyla elektronik mağazacılıktaki rekabet yeniden alevlendi. Pazar lideri konumundaki Teknosa'nın Genel Müdürü Mehmet Nane, "Sadece MediaMarkt'ı değil, Electroworld'ü, Darty'yi de gelmeden önce inceledik. Dersimize iyi çalıştık" diyerek, yabancı rakiplerin tüketici talebini karşılayamadıkları için 'başarılı' olarak nitelendirilemeyeceklerini dile getirdi. Nane, MediaMarkt'ın açılıştaki kalabalık nedeniyle halkla ilişkiler açısından başarılı olduğunu ifade ederek, "Ancak oraya gelen insanların tümüne mal satamadılar. Onlar müşteriyi sadece şovun bir parçası olarak kullandılar. Müşteri sadece bir figürandı. Oysa Teknosa'da müşteri assolisttir" diye konuştu. Nane, Türkiye'nin gıda dışı organize perakende için bir er meydanı olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Biz daha önce Electroworld ile Darty ile peşrev ve elense seansını geçtik. MediaMarkt ile de güreşe başlarken elense çektik. Evet sağlam adamlar. Ancak o kadar da değil. O gün gelenlerin tüm taleplerini karşılasalardı, aramızdaki maç o an bitmişti. Ancak yapamadılar. Gerisini getiremediler. MediaMarkt'ın diğer ülkelere girişini inceledik. İspanya'da başarılı oldular. Portekiz'de beceremediler. Polonya'da başarılı oldular, ancak Rusya'da ciddi dayak yediler. Orada El Dorado isimli yerel market bunlar gelmeden logolarını bile kırmızı beyaz yaptı. Bu nedenle MediaMarkt Rusya pazarında logosundaki kırmızı rengi pembe yapmak zorunda kaldı."

KAPIDA BODYGUARDLAR
Mehmet Nane, MediaMarkt'a ilk günden sonra gidenlerin 'çilek toplayıcılar' olarak tabir edilen ucuz fiyata duyarlı kitle ve spotçular olduğunu kaydetti. "Adamlar ucuza alıp daha sonra satmaya çalışıyorlar. Gidin bakın mağazanın önünde dev gibi bodyguardlar görürsünüz" diye devam eden Nane, Teknosa olarak ilke gereği buna izin vermediklerini dile getirdi.