kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bayram alışverişi yoğunluğu

Yeni Haber
Ramazan Bayramına sayılı günler kala Konya'da vatandaşlar büyük marketlere akın ederken, en çok şeker ve et ürünleri ile konfeksiyon alışverişi yapıldığı bildirildi.

Ramazan Bayramı için evine şeker ve et ile bayram kıyafeti almak isteyenlerin alışverişi, memur maaşlarının yatırıldığı 5 Ekim'den bu yana yoğun şekilde sürüyor.Hafta sonu başlayan bu yoğunluk Pazartesi ve Salı günleri de devam ederken, özellikle bayrama yaklaşıldıkça vatandaşlar, eksiklerini gidermek için büyük marketlere akın ediyor.

Adese Alışveriş Merkezi yetkilileri, normalde hafta sonları yaklaşık 40 bin kişinin giriş yaptığı markete, hafta içi olmasına karşın 50 binin üzerinde müşterinin geldiğini bildirdi. Bunun büyük bölümünün akşam iftardan sonra markete geldiğini ve bunun yoğunluğa yol açtığını ifade eden yetkililer, şunları kaydetti:

''Alışveriş merkezinin önünde park alanı ile 2 katlı kapalı park yerimiz tamamen doldu. Birçok kişi, aracına yer bulmakta bile zorlandı. 900 market arabası yetmeyince bazı müşteriler arabaların boşalmasını bekledi. Market olarak 01.00'e kadar hizmet vererek talebi karşılamaya çalıştık.''

En çok et ve şeker ürünleri ile konfeksiyonda satış olduğunu dile getiren yetkililer, ''Salı günü et satışlarımız bir önceki güne göre yüzde 140, şeker ve lokum satışlarımız ise yüzde 20 arttı. Pazartesi günü de çok yoğunduk''' dedi. Afra Alışveriş Merkezleri yetkilileri ise sadece merkez marketlerine Salı günü 20 binin üzerinde kişinin geldiğini belirterek, özellikle iftardan sonra yoğunluk oluştuğunu bildirdi.

AA