kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YAKITIN YÜZDE 69’U MOTORİN Ahmet Erdem (solda), "Türkiye’de satılan araç yakıtlarının yüzde 69’unu motorin oluşturuyor. Benzin satışları toplam satışın yüzde 15’i. LPG tüketimi de yüzde 16’ya çıktı" diye konuştu.

Araçların benzin tüketimi içtiğimiz suyun iki katı!

İçme suyunun 2 katı kadar benzin tüketildiğini söyleyen Shell Pazarlama Müdürü Lange, Yeni Kurşunsuz 95 ile % 10 tasarruf sağlanacağını belirtti..
Dünyada her yıl sadece araçlar 1 trilyon 700 milyar litrelik benzin tüketiyor. Bu miktar, dünyanın kullandığı içme suyunun iki katı kadar. Tüketilen benzinin daha da artacağına işaret eden Shell Global Ana Ürünler Pazarlama Müdürü Wolfgang Lange, bu artışta en büyük katkının Çin ve Hindistan olacağını söyleyerek, "Çin büyürken sahip olduğu kömürü kullanmayı tercih etse de, tüketiminin yüzde 70'i petrole bağlı kalmaya mahkum" dedi. Lange, bugünkü teknolojiyle 200 yıllık daha petrol rezervi bulunduğunu, ancak petrolün bulunduğu derinlik arttıkça çıkarma ve kullanma maliyetinin de artacağını dile getirdi.

340 MİLYAR $ TASARRUF
4 bin 500 mühendisle yılda 500 milyon dolarlık ARGE çalışması yaptıklarını anlatan Lange, Türkiye'de satışa sunulan Yeni Kurşunsuz 95'in tanıtım toplantısında, bu yeni benzinin doğru kullanılması halinde yüzde 10 tasarruf sağladığını açıkladı. Shell&Turcas Perakende Satışlardan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ahmet Erdem de, Türkiye'de bazı filolara bu yeni benzinle tasarruf eğitimi verdiklerini ve yüzde 31'e kadar tasarruf sağlandığını kaydetti. Erdem, şöyle konuştu: "Dünyadaki tüm araç sürücülerinin yüzde 10 oranında yakıt tasarruf etmesi durumunda yıllık 170 milyar litre (2 dolar fiyatla 340 milyar dolar) tasarruf sağlanır."