kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sim kartlı askere 1 yıl hapis

Yeni Haber
Askeri Yargıtay Daireler Kurulu, askeri tesislere ve orduevlerine sim kart sokan askerin "emre itaatsizlikte ısrar" suçunu işlediği gerekçesiyle mahkum edilmesi gerektiğine karar verdi.

Cep telefonu bulundurulmasının ve taşınmasının yasak olduğu askeri tesisde üzerinde sim kart bulunan asker hakkında verilen mahkumiyet kararı Askeri Yargıtay 1. Dairesi tarafından onandı. Askeri Yargıtay Başsavcılığı, onama kararına itiraz etti. Dosya, Askeri Yargıtay Daireler Kurulu gündemine geldi. Kurul, verdiği emsal karar ile dairenin kararının onanmasına hükmetti.

Verilen emsal kararda, sim kart bulunduran askerin "emre itaatsizlikte ısrar" suçundan mahkum edilmesi gerektiğinin altı çizilerek şöyle denildi:
"Esesan cep telefonu bulundurulması ve taşınmasının yasaklanmasında sadece istihbarata değil, sabotaja da karşı korunmanın amaçlanması, sanıkta tek başına sim kartı ele geçmesinin de, aynı suçu oluşturması karşısında mahkumiyet hükmünün onanması gerekir. Teknik özellikleri kapsamında istihbarata ve sabotaja karşı önlem amacıyla cep telefonunun ve sim kartının kışlada bulundurulması ve taşınmasını yasaklayan emir, hizmete ilişkin olup, bildiği halde buna aykırı davranan sanık piyade onbaşı Ş.Ş'de cep telefonu sim kartı ele geçmesi emre itaatsizlikte ısrar suçunu oluşturmaktadır."

Askeri Ceza Kanunu'na göre "emre itaatsizlikte ısrar" suçunu işleyenler 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

(ANKA)