kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Anayasayı YÖK değil Meclis yapar'

Umut TÜTÜNCÜ
Partisinin İstanbul il örgütünce düzenlenen iftar yemeğine katılan Erdoğan "Anayasayı yapma yetkisi milletvekillerinindir" dedi..
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, "Anayasayı, YÖK yapmaz. Anayasayı yapma yetkisi yasama organının, yani milletvekillerinindir" dedi. Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yeni Anayasa taslağına ilişkin tartışmaların kendilerini üzdüğünü ifade eden Erdoğan şunları söyledi: "Doğmamış bir çocuğu boğmak var ya bundan dolayı üzülüyoruz. Daha bizim taslak ortada değil, taslağın taslağı... Bunun üzerinden spekülasyonlar başladı. Bilim adamlarına bunu hazırlatıyoruz diyoruz, çıkıyor YÖK, rektörler toplantısı düzenliyor. 'Bu bizim hakkımızdır, siyasiler yapamaz' diyor. Çok çirkin bir yaklaşım. Biz bu hazırlığı bilim adamlarına yaptırıyoruz. YÖK'e hazırlatmadık, yanlışımız orada. Demek ki bunun icazetini YÖK'ten almamız gerekiyordu, sıkıntı oradan geliyor. Fakat Anayasayı, YÖK yapmaz. Anayasa yapma yetkisi, yasama organınındır. Yani milletvekillerinindir. Tekrar ediyorum, herkes yerini bilsin. Yapacağınız işler var yapamayacağınız işler var."

'BURALARA GELDİK'
Bilimadamlarına "birilerine rağmen" saygı gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, "Biz hocalarımızın rahle-i tedrisinden geçerek buralara geldik. Onun kıymetini iyi biliriz saygıyı da biliriz" dedi.