kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şehit yakınları için düzenlenen iftarda Filiz Büyükanıt'ı karşılayan Gazi Üsteğmen Taner Uran'ın kızı bir demet çiçek verdi.

Şehit aileleriyle iftarda Filiz Büyükanıt fenalaştı

Enis YILDIRIM
Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt'ın, duygulu anlar yaşadığı şehit aileleriyle iftarda tansiyonu düştü, hastaneye götürüldü..
GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt, şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen iftar yemeğinde duygusal anlar yaşayınca, tansiyonu düştü. Filiz Büyükanıt, hastaneye kaldırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, şehit yakınları ve gaziler için 4. Kolordu Komutanlığı'nda bir iftar yemeği düzenledi. İftara Orgeneral Büyükanıt'ın yanı sıra Kuvvet Komutanları da katıldı. Orgeneral Büyükanıt ile birlikte şehit yakınları ve gazilerin bulunduğu masaya oturan Filiz Büyükanıt, bir süre sonra ayağa kalktı ve dışarı çıktı. Duygusal dakikalar yaşayan Filiz Büyükanıt'ın tansiyonu düştüğü tespit edildi. Yemek salonu dışında yapılan müdahalenin ardından Filiz Büyükanıt özel bir cip ile hastaneye kaldırıldı. Orgenaral Büyükanıt, salonda çok anlamlı bir grubun bulunduğuna dikkat çekerek, "Üzerinde yaşadığımız bir toprak parçası ve o toprak parçası üzerinde yaşayan insanlar var. Ama bazı insanlar var ki, o toprak parçasını vatan, üzerinde yaşayan insanları da ulus yapıyor" dedi. Büyükanıt şunları söyledi: "Tanrı'nın verdiği o büyük varlık, insanların kanlarıyla, canlarıyla oluşturulmuştur. Biz o mübarek insanlara şehit diyoruz. Vücutlarını, uzuvlarını kaybedenlere, bu mücadeleye katılanlara da yine kutsal bir isim veriyoruz, 'gaziler' diyoruz."
Haberin fotoğrafları