kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AK Parti Milletvekili Zafer Üskül’ün başkanlığını yaptığı Meclis İnsan Hakları Komisyonu incelemelerinden sonra Ankara’ya döndü

Katliam yerini inceleyen vekillerin kafası karıştı

Hülya KARABAĞLI ANKARA
12 kişinin öldürüldüğü köyde incelemelerde bulunan Meclis İnsan Hakları Komisyonu ve CHP heyetindeki vekillerde katliamı kimin yaptığı konusunda ortak bir kanaat oluşmadı..
Meclis İnsan Hakları Komisyonu ve CHP heyetleri, 12 kişinin katledildiği Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde yaptıkları incelemeleri tamamlayarak Ankara'ya döndüler. İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, "Ortak bir kanaat oluşturulmadı. Çünkü eksik bilgiler var. Teknik sonuçlarla ilgili raporları bekleyeceğiz" dedi. Komisyon üyelerinin tespitleri şöyle:

* Beşağaç Köyü'nde herkes ağız birliği yapmış gibi Bu olayı PKK yaptı' dedi.

* Köylülerin bu sözleri milletvekillerinin kuşkularını artırdı.

* Vekiller, köylülerle birebir konuşmak istedi. Bu hamleler, köydeki korucubaşı tarafından engellenince heyet tepki gösterdi.

* Köy muhtarının oturduğu ön koltukta 14 kurşun yeri belirlendi. nMilletvekilleri, minibüsün 'maskeli adamlar' tarafından durdurulduğu iddialarını doğrulatamadı.

* Olaydan sağ kurtulan Memduh Acer'in kaçış öyküsü ve kaçarken elindeki silahla ilgili verdiği bilgilerdeki tutarsızlıklar dikkat çekti. nKayalık arkasında çukura benzer bir yerde ise hayatını kaybedenlerin kanlı elbiseleri ve kan içindeki çantalar bulundu. Milletvekilleri bu görüntüler karşısında şok oldular.

CHP'NİN DEĞERLENDİRMELERİ

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyetinin incelemeleri de sürprizlerle geçti. CHP heyetinin gözlemleri ise şöyle:

* Normal telefon yok. Cep telefonları çekmiyor.

* Köye dönüş kapsamında vatandaşlar köylerine dönmüş.

* Devlet, geri dönüşler için koyun vermiş. Bölgeye uyum sağlayamadığı için havyalar telef olmuş.

* Köylüler, CHP'lilere "Niye bizi yalnız bırakıyorsunuz' siteminde bulundu.

* Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, sağlıklı diyalog için Kürtçe konuştu. Heyette yer alan vekillerin değerlendirmeleri ise şöyle:
Akın Birdal (DTP Diyarbakır Milletvekili): Kadınlar çok üzgünler. Ağızlarını bıçak açmıyor. Onları anlamak için kadın ve Kürt olmak gerekir. Keşke bir kadın milletvekilimizi de yanımıza alsaydık.
Malik Özdemir (CHP Sivas Milletvekili): Korucu başı gelen herkesle muhatap oldu. Bu da insanın kafasını bulandırıyor. Başkalarının konuşmasına fırsat vermedi. Ölenlerden bir tanesinin ailesi konuşmak istedi. Korucu başı hemen uzaklaştırdı.
Şevket Köse (CHP Adıyaman Milletvekili): Biz köylülerin anlattıkları ile yetinmek durumunda kaldık.