kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Vatikan'la Tapınak Şövalyeleri barışıyor

Vatikan, 700 yıl önce Ortaçağ'da Papalık tarafından kâfir ilan edilen Tapınak Şövalyeleri'nin 'dinden çıkmadıklarını' gösteren belgeyi yayımlayacak..
Katolik dünyasının ruhani ve idari merkezi Vatikan, 700 yıl önce dinden çıktılar diye aforoz ettiği ve liderlerini yaktığı Tapınak Şövalyeleri'ne itibarlarını iade ediyor. İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre; Vatikan, gizli arşivlerine dayanan ve Papa Clement'in Tapınak Şövalyeleri'nin dinsiz olmadığını gösteren belgeyi yayınlama kararı aldı. 2001 yılında profesör Barbara Frale tarafından bulunan belge, 25 Ekim'de piyasaya çıkacak "Tapınakçılara Karşı Süreç/Processus Contra Tamplarios" adlı kitapta da yer alıyor.

YANLIŞ ARŞİVE KONDU
Kitapta, Papalık tarafından kâfir ilan edildikten sonra Avrupa genelinde katledilen Tapınak Şövalyeleri'nin, gerçekte dinden çıkmadıkları anlatılıyor. Chinon parşömeni olarak bilinen belgeyi bulan Profesör Frale, "Belgeyi bulduğumda gözlerime inanamadım. 17. yüzyılda yanlış arşive konulduğu için ortadan kaybolmuş" dedi. Belgenin Tapınak Şövalyeleri'nin sapkın olmadıklarını kanıtladığını vurgulayan Frale, "Papa, onları bağışlamak zorunda kaldı" diye konuştu.

PAPA SESSİZ KALDI
Sapkınlıkla suçlanan Tapınak Şövalyeleri'nin Papa karşısında yargılanmalarının anlatıldığı belgede, Şövalyelerin, iddialardaki gibi yeminde Tanrı ya da Hazreti İsa'yı reddetmedikleri konusunda Papa'yı ikna ettikleri, ancak Papa Clement'in kilise içinde ayrılık yaratmamak ve Fransa'nın istikrarını bozmamak için sessiz kalmayı tercih ettiği belirtiliyor.