kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Avrupa Reform Merkezi ile TESEV'in ortaklaşa düzenlediği "4. Boğaziçi Konferansı" dün İstanbul'da toplandı. Toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Babacan "Reformlara devam edeceğiz" dedi.

301, 404 gibi yapıştı 501 gibi marka oldu

Bilge ESER DIŞ HABERLER
Boğaziçi Konferansı'nda AB'nin kaldırılmasını istediği 301. madde ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Bakan Babacan, "404 yapıştırıcı gibi üstümüze yapıştı. 501 Levi's gibi ünlü bir marka oldu" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
301, 404 gibi yapıştı 501 gibi marka oldu
Avrupa Reform Merkezi (CER) ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı'nın (TESEV) ortaklaşa düzenlediği "4. Boğaziçi Konferansı" dün İstanbul'da yapıldı. Toplantının oturumunda bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, hükümetin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine bağlılığı, 22 Temmuz seçimleri ve 301'inci maddeye kadar birçok konuya değindi. Konuşmasının sonunda 301'inci madde ile ilgili bir soruya yanıt veren Babacan, "404 yapıştırıcı gibi üstümüze yapıştı, 501 Levi's gibi ünlü oldu" dedi. Fransa ve Almanya'nın, Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkan açıklamalarına yanıt veren Babacan, "Onlara diyoruz ki; kaybedecek vaktimiz yoktur. Acelemiz var. AB halklarının kaygılarını ortadan kaldırmaya hazırız. Türkiye'nin üyeliği AB için 21'inci yüzyılın en önemli projesidir. AB belirli bir kültürün, belirli bir dinin ve toplumun birliği olmadığını kanıtlayacaktır" dedi.

'ADIM ATMAK İSTİYORUZ'
Konuşmanın ardından soruları yanıtlayan Bakan Babacan, Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesi Emine Bozkurt'un "Reformlar çerçevesinde 301'inci maddenin kaldırılması düşünülüyor mu?" sorusuna ilginç bir benzetmeyle yanıt verdi: "301 adeta 404 yapıştırıcı gibi üzerimize yapıştı. Amerika'da üretilip dünya çapında tanınan bir marka haline gelen 501 Levi's pantolonlar gibi bir marka oldu. 301'inci maddenin değiştirilmesi halinde bile daha değiştirilmesi gereken çok madde var. 10-15 kanun maddesini daha değiştirmeliyiz. Geniş çaplı hedeflerimiz var. Anayasada değişiklikler yapmamızın nedeni de bu. Mevcut anayasayla önümüze engeller çıkıyor. Yeni anayasayla reformlar sürecinde çok büyük bir adım atmak istiyoruz." Dışişleri Bakanı, AB'den "301'i değiştirin" yönünde gelen baskılarla ilgili olarak da, "Sabırlı olmalıyız. AB'den bunları duydukça reformlar yapmak da zorlaşıyor. Biz dış baskıları rahatlatmak için reform gerçekleştirmiyoruz. Halkımızın yararı içinse yapıyoruz. Bizim kendimize ait bir takvimimiz vardır" dedi.