kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doğuda yasak bölgeler genişletildi

Yeni Haber
Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüren Genelkurmay Başkanlığı'nın, Hakkari, Siirt ve Şırnak'ın bir bölümünde ilan edilen geçici güvenlik bölgesini genişlettiğini bildirdi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, bahar aylarında terör örgütü üzerinde kurulan baskının Sonbahar ve Kış döneminde de aynen devam ettirileceğini söylemesinin ardından güvenlik güçleri operasyonlarını genişletiyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 10 Aralık'a kadar geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelerin koordinatları verildi.

Açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanlığı, daha önce ilan ettiği geçici güvenlik bölgesini genişletti. Siirt, Hakkari ve Şırnak'ın bir bölümünü kapsayan bölge, 9 Haziran-9 Eylül 2007 tarihleri arasında geçici güvenlik bölgesi ilan edilmişti. Daha sonra süresi 10 Aralık'a kadar uzatılan geçici güvenlik bölgesi, yine 10 Aralık'ta sona ermek üzere genişletildi.
Geçtiğimiz ay açıklanan yeni geçici güvenlik bölgelerinin koordinatları Mardin ve Siirt illerinin kırsal alanlarını kapsıyordu. Vatandaşların daha dikkatli olmaları amacıyla bazı alanlara güvenlik bölgesi ile ilgili uyarı levhaları konulmuştu. Güvenlik güçleri, geçici güvenlik bölgelerindeki teröristleri çembere alarak operasyonlarını sıklaştırmayı hedefliyor.
Uygulama, operasyonlar sırasında vatandaşların zarar görmemesi için yapılıyor. Genelkurmay Başkanlığı; Siirt, Şırnak ve Hakkari illerini kapsayan 'geçici güvenlik bölgesi' yetkisinin kanuna dayandığını duyurmuştu.

CHA