kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şırnak'ta 13 şehit

AA
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğe, terör örgütü tarafından yapılan bir saldırıda 13 silahlı kuvvetler mensubunun şehit edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın konuya ilişkin basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

''Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğimize, 07 Ekim 2007 tarihinde terör örgütü tarafından yapılan bir saldırıda, 13 Silahlı Kuvvetler mensubu şehit edilmiştir.

Terör örgütü mensupları, yurt içerisinde operasyon birliklerimizle, yurt dışına kaçış noktalarında ise ateş destek vasıtalarıyla takip edilmektedir.

Terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerde ortaya çıkan bu tablo, mücadele azmimizi ve kararlılığımızı daha da artırmıştır.''

ŞEHİTLER İÇİN YARIN TÖREN DÜZENLENECEK

Şehit olan askerlerin cenazeleri askeri helikopterlerle Şırnak Askeri Hastanesi'ne getirildi. Şehitler için yarın 23. Sınır Jandarma Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlencek.

CUMHURBAŞKANI GÜL BÜYÜKANIT'I TELEFONLA ARAYARAK BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiç bir güç duramayacaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu 13 askerin şehit olması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı telefonla arayarak, olayla ilgili bilgi aldı ve başsağlığı dileklerini iletti.

Gül, ayrıca yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

''Yaklaşık 1 ay önce ziyaret ettiğim Şırnak bölgesinde görevli bir birliğimize terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda, ülkemizin huzurunu, milletimizin güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan 13 askerimizin şehit edilmesi hepimizi derinden sarsmış, bizlere büyük bir acı yaşatmıştır.

Terörün acımasızlığını, insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırı, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiç bir güç duramayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir insanlık suçu olan terör karşısındaki haklı mücadelesini, milletimizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin azmi ile her türlü şart altında yılmadan devam ettirecektir.

Saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum.''

BAŞBAKAN'DAN BÜYÜKANIT'A BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta 13 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a başsağlığı telgrafı gönderdi.

Başbakan Erdoğan mesajında 13 askerin şehit edilmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Acımız ne kadar büyük olsa da, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik bu tür saldırılar, terörle mücadeledeki azım ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır.

Devletimiz ve milletimiz, teröre karşı her türlü fedakarlıkta büyük bir mücadele yürüten güvenlik kuvvetlerimize bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm varlığıyla destek olmaya devam edecektir.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim."


TBMM BAŞKANI TOPTAN BÜYÜKANIT'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI GÖNDERDİ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan hain saldırıların asla amacına ulaşamayacağını belirterek, ''Hükümetimize ve kahraman ordumuza güvenimiz tamdır. Teröristlere hak ettikleri cevabın en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur'' dedi.

TBMM İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Köksal Toptan, Şırnak'ta görev yapan bir birliğe terör örgütü tarafından yapılan saldırıda, 13 silahlı kuvvetler mensubunun şehit edilmesi nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Mesajında, kanlı terör örgütünün Şırnak'ta düzenlediği hain saldırıda 13 askerin şehit olduğunu büyük üzüntüyle öğrendiğini belirten Toptan, şunları kaydetti:

''Devletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan hain saldırılar asla amacına uluşamayacaktır. Hükümetimize ve kahraman ordumuza güvenimiz tamdır. Teröristlere hak ettikleri cevabın en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur.

Devletimizin ve milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı uğruna şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum.''