kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaçak mp3 indirmeye 222 bin dolar ceza!

Yeni Haber
ABD'de bir mahkeme, bilgisayarına internet'ten yasadışı yollarla müzik indiren bir kadını 222 bin dolar para cezasına çarptırdı...
Minnesota eyaletinde yaşayan Jammie Thomas (32), internet üzerinde 24 şarkıyı yasadışı bir şekilde paylaştığı için her şarkı başına 9 bin 250 dolar ödemek zorunda bırakıldı. Thomas'ın 1702 şarkı paylaştığını saptayan müzik şirketleri ise cezanın milyonlarca dolar olması gerektiğini bildiriyor.

Jamie Thomas'ın avukatı Brian Toder, bu cezanın Thomas için büyük bir maddi zorluk yaratacağını belirterek, "Bu kadın güç bela geçiniyor. Bir anda neredeyse çeyrek milyon dolarlık bir cezaya mahkum olan Jamie'nin hayatının geri kalanı daha kötü geçecek" dedi.

Şimdiye kadar, yasadışı yolla müzik dosyaları indirilmesi ile ilgili olarak 26 bin dava açıldı. Ancak, çoğu durumda sanıklar, firmalarla anlaşma yoluna giderek birkaç bin dolarlık cezalar ödediler. Ancak, Jamie Thomas'ın davayı mahkeme önünde sonuçlandırma yolunu seçtiği açıklandı.

Amerikan müzik şirketleri, halkın, mahkemenin verdiği kararı anlayışla karşılayacağına inandıklarını belirtiyorlar.Müzik şirketlerinin avukatlarından Richard Gabriel, "Bu karar insanlara, kayıtlarımızı korsan yolla indirmenin ve dağıtmanın doğru olmadığına dair net bir mesaj veriyor" dedi.