kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Madencinin gün ışığı sevinci

DIŞ HABERLER
G.Afrika'da yerin 2.2 kilometre altında mahsur kalan 3 bin 200 işçinin tamamı kurtuldu 24 saatten fazla süren çalışmalar sonucunda işçilerin tümü yüzeye sağ olarak çıkarıldı..
Güney Afrika'daki bir altın madeninde mahsur kalan 3 bin 200 madencinin tamamı kurtarıldı. Madenin sahibi Harmony Gold şirketinin yetkilileri, Johannesburg'un 80 kilometre kadar uzağında bulunan Elandsrand madenindeki kazada yerin 2.2 kilometre derininde mahsur kalan madencilerin son grubunun da çıkarıldığını belirtti. İşçiler, kullandıkları ana asansörün elektrik kablosunun kazayla kesilmesi sonucu madende mahsur kalmış ancak başka bir asansörle kurtarma çalışmalarına devam edilmişti. Madencilerin malzeme taşınan küçük asansörle küçük gruplar halinde çıkarıldığı kurtarma operasyonu 24 saatten fazla sürdü.

6 HAFTA KAPALI KALACAK
Kurtarma görevlilerinin, madencilerle temas kurduktan sonra aşağıya temiz hava pompaladığı ifade edildi. Maden ve Enerji Bakanı Buyelva Sonjica'nın da ziyaret ettiği madenin, faaliyetlerinin sürdürülmesinin güvenli olduğundan emin olununcaya kadar, 6 hafta süreyle kapalı kalacağı kaydedildi.