kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hannah Wickham, kendisi gibi kanser hastası olan eşi Tom'la hastanede tanıştı.

Son isteği nikâhtan üç saat sonra öldü

DIŞ HABERLER
Kan kanserinin amansız bir türüne yakalanan Hannah, düğününe 10 gün kala öleceğini öğrendi. Son arzusuna göre hasta yatağında evlendi, nikâhtan üç saat sonra vefat etti..
Avustralya, kanserle mücadelesini kaybeden ancak ölmeden üç saat önce evlenip mutluluğu yakalayan bir genç kızın hikâyesini konuşuyor. Ülkenin başarılı yüzücüsü Tracey Wickham'ın kızı Hannah üç yıl önce lösemi ve lenfoma gibi bir kan kanseri türü olan "sarkom"a yakalandı. Üstelik kanser bir süre sonra akciğerine sıçradı. 19 yaşındaki Hannah'ya tedavisinin hastanede devam etmesi gerektiği söylendi. Bunu hiç istemeyen talihsiz kızın, hastanede hayatının aşkıyla tanışacağından haberi yoktu.

GELİNLİKLE GÖMÜLECEK
Hannah Wickham hastanede, kendisi gibi kanser hastası Tom O'Driscoll (20) ile karşılaştıktan kısa süre sonra evlenmeye karar verdi. Ancak düğüne 10 gün kala durumu kötüleşmeye başladı. Doktorlar artık günlerinin sayılı olduğunu söylüyordu. Bu kötü habere karşın Tom kararından vazgeçmedi ve Hannah'nın son isteğini yerine getirerek genç kızla hayatını birleştirdi. Gelinlik yerine hasta yatağında üzerindeki gecelikle gelin olan Hannah, nikâhtan üç saat sonra yaşama gözlerini yumdu. Haber üzerine yıkılan annesi, kızına düğün gibi bir cenaze töreni yapacağı söyleyerek ülkeyi gözyaşlarına boğdu. Pazar günü Brisbane kentinde düzenlenecek olan törende genç kıza gelinlik giydirilecek. Acılı anne, "Ölüm günü onun düğünü olacak. Tabutunun ardından nedimeleri yürüyecek" dedi.