kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sarko'ya hemşire kurtarma nişanı

Libya'da idama mahkûm olan 8 Bulgar hemşire ve bir doktoru ipten kurtaran Fransa lideri dün onur madalyası aldı. Törende Sarkozy'ye krize yol açan eşi Cecilia değil Bulgar asıllı Fransız şarkıcı Sylvie Vartan eşlik etti..
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, dün Bulgaristan'da kahraman gibi karşılandı... Libya'da çocuklara AIDS bulaştırmaktan idama çarptırılan Bulgar hemşireleri kurtaran Sarkozy'ye üst düzey devlet nişanı takıldı. Arabulucu olan First Lady Cecilia ise "polemik yaratmamak" için gitmedi. Sarkozy'ye Bulgar asıllı Fransız şarkıcı Slyvie Vartan eşlik etti.

'DNA ŞARTI' GEÇTİ
Bulgaristan Cumhurbaşkanı Gueorgui Parvanov, "Avrupa ve diğer ülkeler de çaba gösterdi. Sarkozy ve eşinin kararlığı ise sonuca ulaştırdı " dedi. Sarkozy ise "Eşimin rolü büyük. Ancak yıprandığı için uzak kalmak istiyor" dedi. Sarkozy'yi Libya ile silah pazarlığı yapmakla suçlayan muhalefet, Cecilia'nın da mecliste ifade vermesini istemişti. Öte yandan Fransa'da tepkilere karşın dün Senato 'DNA testli' göçmen yasasını kabul etti. Yasa etik olmamakla eleştiriliyor.