kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Endonezya'da bir gün içinde 79 milyon ağaç dikilecek

Yeni Haber
Ormanları diğer ülkelere göre hızla azalan Endonezya'da bir gün içinde 79 milyon ağaç dikilecek.

Orman Bakanlığı sözcüsü Masyhud, amaçlarının bir an önce daha yeşil bir Endonezya ve mümkün olduğunca ormanların yok olmasını engellemek olduğunu söyledi.

Masyhud, dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi Endonezya'da BM iklim değişikliği toplantısından önce 28 Kasımda dikilecek ağaçların çoğunu okaliptüs ve tik ağacının (hint meşesi) oluşturacağını, devlet başkanın da kampanyaya katılacağını ifade etti.

Masyhud, ağaç fidanlarının ülke çapında 70 bin köye dağıtılacağını, toplum önderlerinin, devlet çalışanlarının ve köylülerin ağaçları dikeceğini kaydetti.

Çevreci Yeşilbarış (Greenpeace) örgütü mayıs ayında yayımladığı bir raporda, Endonezya'nın ormanlarını en hızla kaybeden ülke olduğunu belirterek, her saat 300 futbol sahası büyüklüğünde ormanın zarar gördüğünü bildirmişti.

Yeşilbarış, Endonezya'da 2000-2005 yılları arasında yaklaşık 1.8 milyon hektar ormanın yok olduğunu, bunun da yıllık yüzde 2, günlük 51 kilometrekare ormanlık alanın yok olması anlamına geldiğini kaydetmişti.

Endonezya'nın Bali adası aralık ayında BM iklim değişikliği toplantısına ev sahipliği yapacak. 80 ülkenin çevre bakanlarının katılacağı toplantıda, 2012 yılında Kyoto protokolünün süresinin sona ermesinden sonra atılacak adımların ne olacağı konusu ele alınacak.

AA