kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tıp ve siyasetin renkli yüzü Aktuna'yı kaybettik

Fatih ULAŞ SABAH
Eski bakanlardan Dr. Yıldırım Aktuna, pankreas kanseri tedavisi gördüğü Alman Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Aktuna 77 yaşındaydı..
Sağlık ve devlet eski bakanlarından Dr. Yıldırım Aktuna, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Alman Hastanesi'nde pankreas kanserine yenik düştü. Durumu ağırlaşan ünlü tıp ve siyaset adamı, dün akşam saat 20.30 sıralarında hayatını kaybetti. Hastalığı ortaya çıktıktan sonra, bir süre Çin'de tedavi gören Aktuna, 77 yaşındaydı. Aktuna'nın doktoru Jan Klod Kayuka Alman Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, şubat ayında pankreas kanseri teşhisi konulan Yıldırım Aktuna'nın, önce kısa bir süre için Ankara'ya, daha sonra da Çin'e gittiğini söyledi. Ağustos ayında Türkiye'ye dönen Aktuna'nın, çok kısa bir süre Bodrum'daki hastanelerinde kaldığını anlatan Kayuka, 17 Eylül'den beri de Alman Hastanesi'nde tedavi görmekte olduğunu kaydetti.

"BİLİNCİ KAPALIYDI"
İki gündür Aktuna'nın durumunda kötüleşme meydana geldiğini, solunumunun düzensizleştiğini ifade eden Kayuka, "Sevindiğimiz yön, bu süreci acısız geçirmiş olmasıdır" dedi. Aktuna'nın dün akşam kan şekerinin düştüğünü ve kendisine yoğun bakım ekibinin müdahale ettiğini anlatan Kayuka açıklamasında "Pankreas kanseri teşhisten sonra 6 ay ila 1 yıl arasında öldürür. Yıldırım Bey de 8'inci ayda hayatını kaybetti. Son iki gündür bilincini yitirmişti" diye konuştu. Yıldırım Aktuna'nın ölümünün ardından eski eşi tiyatrocu Zeliha Berksoy ve oğlu Oğul Aktuna hastaneye geldi.

GEN TERAPİSİ YAPILDI
Gen terapisi ve klasik kemoterapi için Çin'e giden Aktuna, bu ülkede özel bir doktor heyeti tarafından tedavi edilmişti. Çinli doktorlar Aktuna'nın tümörünün yüzde 70 oranında küçüldüğü açıklamıştı.