kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CeBIT'de ülkeler var markalar yok

CeBIT Bilişim Fuarı'na uluslararası markaların pek çoğu artık doğrudan katılmıyor. Bu sene Samsung ve Panasonic dışındaki yabancı teknoloji devlerini gözler arayacak..
2 Ekim Salı açılacak CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nda uluslararası markaların eksikliği artıyor. Bu yıl fuara geçtiğimiz yıl katılan Nokia, Sony Ericsson gibi uluslararası markalar katılmıyor. Buna karşılık bölgesel etkinliği artırmak için ülke katılımlarının sayısını artırmayı hedefliyor. 20 ülkeden bin katılımcı firmanın katılması beklenen fuara bölgesel katılım artıyor. Ukrayna, Mısır, Bulgaristan ve Azerbeycan gibi ülkeler fuara katılacak firmalarını destek oluyor. 2000 yılında başında fuarın uluslararası gücünü artıracağı düşünülen CeBIT markası Bilişim Fuarı'nın başına eklendi. Ancak uluslararası markalar kendi etkinliklerini düzenleyip fuardan çekilmeye başladı. Bir kısmı da çözüm ortağı ve bayi seviyesinde fuara katılıyor. Deutsche Messe ve İnterpro tarafından kurulan HİF A.Ş., CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nı ve İstanbul'u uluslararası markalar arasına sokmaya niyetliydi. Ancak Almanya'da olduğu gibi fuarda iş çözümleri geçtiğimiz yıllara göre daha çok yer alacak. .

ÜLKE PAVYONLARI ARTIYOR
CeBIT Bilişim Eurasia'da, bu yıl Çin, Tayvan, İsveç, Bulgaristan, Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Almanya, İspanya, Belçika, İngiltere, İtalya, İsrail ve İran'dan katılımcı şirketler ve ülke pavyonları yer alacak. Bu yıl ilk defa ekim ayına alınan fuarda yabancı ziyaretçilerin sayısının artması bekleniyor.