kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Annesinin tabutu başından ayrılamayan ve gözyaşlarına boğulan 10 yaşındaki Yağmur'un hali görenlerin yüreğini parçaladı.

Beni annemden ayırmayın

Canan YILMAZ - İsmet ACAR SABAH
Melen Hattı Projesi'nin Sarayburnu şantiyesinde çalışırken vinçten düşen parçanın altında kalarak ölen harita mühendisi Yurttaş dün toprağa verildi. Yurttaş'ın oğlu tabutun başından ayrılamadı..
Melen Hattı Projesi kapsamında kurulan Sarayburnu Şantiyesi'nde 5 tonluk vinçten düşen ana parçanın altında kalarak feci şekilde can veren 34 yaşındaki Harita Mühendisi Gülseren Yurttaş'ın cenazesi toprağa verildi.

ALKIŞLARLA UĞURLANDI
Bir çocuk annesi Yurttaş için dün sabah ilk olarak Zincirlikuyu Mezarlığı'nda Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından bir tören düzenlendi. Törende Gülseren Yurttaş'ın 10 yaşındaki oğlu Yağmur ile kız kardeşi Hacite Yurttaş da hazır bulundu. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Tores Dinçöz, "Bu taşeron firmalardaki beşinci kaybımız. Büyükşehir Belediyesi dev projelerde yetersiz taşeron firmalara görev veriyor. Kazaya neden olan vinç, kayıtlarda bile yok" dedi. Gülseren Yurttaş'ın cenazesi, törenin ardından alkışlar arasında toprağa verilmek üzere memleketi Bilecik'in Gölpazarı ilçesine gönderildi. Gülseren Yurttaş'ın cenazesi Gölpazarı ilçesine gönderilirken; cenaze için genç kadının mesai arkadaşları da bir otobüsle ilçeye geldi. Yurttaş'ın cenazesi ikindi namazına kadar evin bahçesinde bekletilirken, anne ve babası başsağlı dileklerini kabul etti. Yurttaş'ın 10 yaşındaki oğlu Yağmur ise, "Beni annemden ayırmayın" diye gözyaşı döktü. Diğer yandan, Gülseren Yurttaş'ın 8 yıl önce boşandığı eşi de cenazeye katıldı. İlçe merkezindeki Yenicami'ye götürülen cenaze, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları