kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Devler enflasyonu merak etti

Bülent AYDEMİR NEW YORK
ABD'li şirketlerin yöneticileri Başbakan Erdoğan'a, "İran ve Irak Türkiye'nin istikrarını olumsuz etkiler mi, enflasyon yükselir mi?" sorularını yöneltti..
Başbakan Tayyip Erdoğan, New York'un ünlü Waldorf Astoria Oteli'nde yatırım portföyleri 1 trilyon doları geçen ABD'li ve Türk şirketlerin temsilcileriyle buluştu. ABD'li dev firmaların temsilcileri Erdoğan'a, "Komşularınız İran ve Irak'taki durum Türkiye'nin istikrarını olumsuz etkiler mi?" ve "Enflasyon yükselir mi?" sorularını yöneltti. Erdoğan ise işadamlarına, "Seçimden sonra Türkiye'de istikrar ve güven perçinlendi. Endişe etmeyin gelin, kapımız herkese açık" mesajını verdi. ABD'nin dev yatırım bankası Bear Stearns ve Arslan Grup Temsilcisi Ahmet Arslan tarafından organize edilen toplantıda, Başbakan Erdoğan, Türkiye ekonomisindeki yapısal reformları, ekonomide yaşanan iyileşmeleri, faiz ve enflasyon oranları ile milli gelirdeki artışı anlattı. Erdoğan, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik atılan adımlar ile Yatırım İşbirliği Kalkınma Ajansı hakkında bilgi verdi.

ERDOĞAN: ENDIŞE ETMEYİN
Erdoğan ise işadamlarına özetle şunları söyledi: "Seçimden sonra Türkiye'de istikrar ve güven perçinlendi. Bizim dönemimizde hiçbir banka fona devredilmedi. Yatırım gruplarıyla değer üretmek için çalışıyoruz. Endişe etmeyin gelin, kârlı çıkarsınız. Kapımız herkese açık."